ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: η προσπάθεια της Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ ξεχωρίζει σήμερα (19/8)

Ρίο 2016: η προσπάθεια της Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ ξεχωρίζει σήμερα (19/8)
Reuters / Michael Kooren

Όλη η Ελλάδα θα στηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου (02.30) στις τηλεοράσεις για να δώσει την θετική της ενέργεια στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Στεφανίδη, που θα επιχειρήσει να προσθέσει το 6ο μετάλλιο (και μακάρι το Χρυσό) στην συγκομιδή της Ελλάδας. Οι τελικοί στα 4 Χ 100 στον στίβο και οι ημιτελικοί στο μπάσκετ ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα.

Στις 02.30 θα ξεκινήσει ο τελικός στο επί κοντώ στο Ολυμπιακό στάδιο με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου, μαζί με τις Αμερικανίδες Σούρ και Μόρις, την Κουβανή Σίλβα και την Αυστραλέζα Μπόιντ, ενώ θα απουσιάζει η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ (με την καλύτρεη επίδοση εφέτος).

Θυμίζουμε ότι η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η μόνη που πέρασε στον τελικό με ένα μόλις άλμα, επιτυχημένο στο όριο του 4.60.

polevaultfinal


(Η 12άδα του τελικού στο επί κοντώ)

Στον στίβο έχουμε Ελληνική συμμετοχή στις μεγάλες αποστάσεις βάδην ανδρών και γυναικών, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με τους 2 τελικούς στα 4 Χ 100, με πιθανότητα και για παγκόσμιο ρεκόρ.

Νωρίτερα οι δύο ημιτελικοί του μπάσκετ συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον: στις 21.30 ο αναμενόμενος για πολλούς τελικός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισπανία (με τον Γκασόλ να έχει μυικές ενοχλήσεις πάντως) και στη 01.00 οι δύο ομάδες που άγγιξαν τη νίκη επί των Αμερικανών στον όμιλο, Αυστραλία και Σερβία για το 2ο εισιτήριο.

Οι Ελληνικές συμμετοχές (19/8)

ΣΤΙΒΟΣ
14.00 50χλμ βάδην (Α) Παπαμιχαήλ

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
16:20 Φίλιου προκριματικά σύνθετου ατομικού

ΣΤΙΒΟΣ
20.30 20χλμ βάδην (Γ) Ντρισμπιώτη, Τσινοπούλου
02.30 (20/8) Επί κοντώ (Γ) Τελικός Στεφανίδη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ