Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ προκρίθηκε στον τελικό
Ανανεώθηκε:
Η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ επικράτησε στον ημιτελικό της Ταϊλανδής, Γιαντζαέμ Σουβαναπένγκ
ΑΠΕ-ΜΠΕΗ Αλγερινή πυγμάχος, Ιμάν Κελίφ, η οποία βρέθηκε άθελά της στο επίκεντρο μιας «διαμάχης φύλου» κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας 66 κιλών, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον το αργυρό μετάλλιο.
Η 25χρονη Αλγερινή, επικράτησε στον ημιτελικό της Ταϊλανδής, Γιαντζαέμ Σουβαναπένγκ, στα σημεία, μία νίκη που προέκυψε ομόφωνα από τους κριτές και θ΄αντιμετωπίσει στον τελικό, την Κινέζα, Λιού Γιανγκ.
Ενώ είχε ξεσπάσει σε κλάματα στο τέλος του προημιτελικού, αυτήν την φορά, η Κελίφ πανηγύρισε την νίκη της πηδώντας από χαρά, προτού τρέξει να αγκαλιάσει αγαπημένα της πρόσωπα που ήταν στις κερκίδες.
«Είμαι πολύ υπερήφανη για αυτό το νέο αποτέλεσμα», δήλωσε η Αλγερινή πυγμάχος στο beIN Sports και πρόσθεσε: «Εδωσα ό,τι είχα. Εργασθήκαμε ως ομάδα για χρόνια και το όνειρο έγινε πραγματικότητα».
Η Κελίφ μπήκε στο ρινγκ γνωρίζοντας την αποθέωση από τους θεατές, ενώ σημαίες της Αλγερίας κυμάτιζαν στις τέσσερις γωνίες του Court Philippe-Chatrier και οι ιαχή «Ιμάν, Ιμάν» κυριαρχούσε στην ατμόσφαιρα και στους τρεις γύρους του αγώνα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι απαντάει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για την Αλγερινή αθλήτρια της πυγμαχίας
Χειμερινές εκπτώσεις: Έως πότε διαρκούν - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
04:00
Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα: Αναλυτικά οι αργίες του 2026
03:00
«Πορτοκαλί» τιμολόγιο ρεύματος: Από την 1η Απριλίου τίθενται σε ισχύ
02:00
Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
01:00