ΣΠΟΡ

Πρώτη προπόνηση για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού Superfoods

Πρώτη προπόνηση για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού Superfoods
Η "πρώτη" του Παναθηναϊκού Superfoods EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ξεκίνημα για τη νέα σεζόν για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού Superfoods, που πάτησαν το νέο παρκέ στο ΟΑΚΑ και έδωσαν υποσχέσεις για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες την σεζόν που έρχεται μέσα από σκληρή δουλειά.

Οι «πράσινοι» έκαναν τις πρώτες δηλώσεις τους για τη νέα σεζόν και ξεκίνησαν τη δουλειά για την σεζόν 2016-17. Πρώτος στόχος, όπως δήλωσαν όλοι, να γίνουν ομάδα. Στην προπόνηση της Παρασκευής (19/8), η οποία ήταν ανοιχτή για τους δημοσιογράφους, το «παρόν» έδωσε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος βγήκε στην κεντρική σάλα του ΟΑΚΑ μαζί με τον Μάνο Παπαδόπουλο, λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος του Αργύρη Πεδουλάκη.

2576350


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Την πρώτη του προπόνηση με την νέα του ομάδα έκανε ο Κέι Σι Ρίβερς, ενώ κανονικά προπονήθηκε και ο Γιάννης Μπουρούσης. Αντίθετα, ο Τζέιμς Γκιστ ήταν δικαιολογημένα απών και αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα την Κυριακή (21/8).

2576340


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι Τόνι Γουντς - Κωστής Γόντικας, που θα βοηθήσουν την προετοιμασία των Κυπελλούχων Ελλάδας.

Οι δηλώσεις

Αργύρης Πεδουλάκης-προπονητής Παναθηναϊκού: «Η Ευρωλίγκα είναι μια καινούρια διοργάνωση και δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει μεγάλη καταπόνηση. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και στις αρχές Οκτώβρη θα δούμε αν θα αποκτήσουμε άλλον έναν γκαρντ».

Για τον τύπο παίκτη που θέλει: «Πρώτον πρέπει να παίζει με περηφάνια. Δεύτερον να παίζει για την ομάδα και τρίτον να έχει πάσα. Αν υπάρχουν παίκτες που δεν θέλουν να τα κάνουν αυτά, όχι να μην μπορούν, τότε πολύ δύσκολα θα παίξουν».

2576354


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Έχουμε δουλέψει το καλοκαίρι αρκετά. Είμαστε ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό. Πρώτο ζητούμενο είναι πώς θα γίνουμε ομάδα, καθήκον μας είναι γίνει ο Παναθηναϊκός ομάδα. Εχουμε πολύ καλούς παίκτες και καλές μονάδες. Συνήθως είναι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι αυτοί που έχουν ένα καλό σύνολο. Το μπάσκετ έχει αλλάξει, έχει γίνει πιο αθλητικό. Έτσι επιλέξαμε και τους παίκτες. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τον Διαμαντίδη που πρόσφερε πολλά πράγματα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου και χτίζαμε πάνω του. Η ομάδα πλέον θα παίξει διαφορετικά. Το σκεπτόμενο μπάσκετ δεν είναι αργό μπάσκετ. Οι Ουόριορς έπαιξαν πέρυσι σκεπτόμενο μπάσκετ. Το θεωρούμενο σκεπτόμενο μπάσκετ δεν διδάσκεται από πολλούς, οι οποίοι το απαξιώνουν. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι “Εν αρχή ην ο λόγος”. Το κυρίαρχο στοιχείο του ανθρώπου είναι το μυαλό».

2576342


(Καλάθης και Ρίβερς - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Νικ Καλάθης: «Νιώθω πολύ όμορφα που είμαι πάλι εδώ. Βάσει ρόστερ θα είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, θα πρέπει όμως να δουλέψουμε στο παρκέ για να το δείξουμε. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Σαν μονάδες πάντως είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, πιστεύω. Προφανώς μας λείπει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ήταν ο ηγέτης αυτής της ομάδας για τόσα χρόνια. Τώρα έχουμε γεμίσει με παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία από την Ευρωλίγκα, αλλά θα ξαναπώ ότι είμαστε νέα ομάδα γιατί έγιναν πολλές αλλαγές και θα χρειαστούμε χρόνο. Χρειαζόμαστε κάθε παίκτη του ρόστερ, όλοι θα είναι χρήσιμοι τη νέα χρονιά έτσι όπως έχει δομηθεί η σεζόν στην Ευρωλίγκα».

2576344


(Ο Γιάννης Μπουρούσης - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Γιάννης Μπουρούσης: «Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Δεν θέλω να μιλήσω για στόχους, δουλειά και μόνο δουλειά. Αισθάνομαι άνετα στον Παναθηναϊκό, έχω έρθει σε ένα περιβάλλον όπου ξέρω πολλούς παίκτες, με τους οποίους ήμουν συμπαίκτης και παλιότερα. Τον Φώτση, τον Καλάθη, τον Τζέιμς.. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στην Ευρωλίγκα, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Είμαι ήρεμος, έχω αποκτήσει πλέον την εμπειρία, έχω την οικογένειά μου, τα δυο μου τα παιδάκια. Αυτό που κοιτάζω είναι αποκλειστικά τι θα κάνω στο παρκέ. Σαν μονάδες είμαστε πολύ καλοί, αλλά σαν ομάδα δεν είμαστε ακόμα. Πρέπει να γίνουμε...».

2576333


(Ο Καλάθης αγκαλιάζει τον Τζέιμς - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Μάικ Τζέιμς: «Είναι μια από τις τρεις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι διαφορετικά τα πράγματα τώρα σε σχέση με το πρώτο πέρασμά μου από την Ελλάδα, όταν αγωνιζόμουν στον Κολοσσό. Σημαίνουν πολλά οι μεταγραφές που έγιναν. Ο Κέι Σι Ρίβερς είναι έμπειρος στην Ευρώπη, έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους, το ίδιο και ο Μπουρούσης, που ήμασταν μαζί πέρσι στη Λαμποράλ Κούτσα. Είμαι έτοιμος για την πρόκληση του Παναθηναϊκού».

2576332


(Ο Κέι Σι Ρίβερς - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Κέι Σι Ρίβερς: «Οι οπαδοί μας έχουν ενέργεια, αυτό φαίνεται. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Η Ευρωλίγκα δεν θα είναι εύκολη τη νέα χρονιά, θα έχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια και θέλω να βοηθήσω ώστε να επιστρέψουμε στο Final 4. Τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα φέτος. Θα πρέπει να κάνουμε πολλές εκτός έδρας νίκες και να προστατεύσουμε το γήπεδό μας. Θα μείνουμε συγκεντρωμένοι στην ομάδα μας και αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζουμε, είτε με έναν πόντο είτε με είκοσι, δεν έχει σημασία. Δεν θα είναι εύκολο να “βρεθούμε” μεταξύ μας γρήγορα, θα πάρει χρόνο, δεν γίνεται σε ένα μήνα ή δύο. Όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνόμαστε. Δουλειά μου είναι να κάνω τη δουλειά που θα μου αναθέσει ο προπονητής και να βοηθήσω όσο μπορώ για να έρθουν οι νίκες. Ανυπομονώ να παίξω στο ΟΑΚΑ. Η γυναίκα μου είδε κάποια βίντεο στο Youtube από τον κόσμο και εντυπωσιάστηκε, εγώ ξέρω πως θα είναι τα πράγματα αφού το έχω ζήσει ως αντίπαλος».

2576337


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ