Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η παρέλαση της ελληνικής αποστολής
H παρέλαση των αποστολών στα Ηλύσια Πεδία.
AP PhotoΜε σημαιοφόρους τον Μανώλη Στεφανουδάκη και την Θεοδώρα Πασχαλίδου, η ελληνική αποστολή παρέλασε στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων καταλήγοντας στην Place de la Concorde, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Ο Μανώλης Στεφανουδάκης είναι Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου, στο ακόντιο που είναι το αγώνισμα του, αλλά και στη σφαιροβολία με συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και τους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό της κατηγορίας F54/55/56, σημειώνοντας παράλληλα την καλύτερη επίδοση του για το 2012. Επίσης, συμμετείχε και στον τελικό της σφαιροβολίας όπου και κατετάγη 17ος. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον ακοντισμό, με βολή στα 29,45 μέτρα.
Από την πλευρά της, η Θεοδώρα Πασχαλίδου έγινε το 2023 η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με απώλεια όρασης που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, καθώς η 27χρονη τζουντόκα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Παρά-Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ, στα -70κ. της κατηγορίας J1.
Η ελληνική εθνική ομάδα της παραολυμπιακής αποστολής, που θα συμμετάσχει στους Αγώνες, αριθμεί 40 μέλη, και συγκεκριμένα 37 αθλητές και αθλήτριες, δύο ramp operators στο μπότσια και έναν οδηγό αθλητή στον στίβο.
Θα διαγωνιστούν σε 10 αθλήματα (κολύμβηση, στίβος, τάε κβον ντο, σκοποβολή, τοξοβολία, ιππασία, ποδηλασία, άρση βαρών, τζούντο και μπότσια).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης προς τους αθλητές των Παραολυμπιακών: «Στα μάτια μας, είστε ήδη Ολυμπιονίκες»
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Δικογραφία για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
22:34
Υποδοχή με όλες τις τιμές επιφύλαξε στον Πούτιν ο Μόντι (vid)
22:24
Ποινή 18 μηνών στον οδηγό νταλίκας που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης
22:16
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08