ΣΠΟΡ

MMA: εκτός κλουβιού για 6 μήνες ο τραυματίας ΜακΓκρέγκορ μετά τη νίκη του επί του Ντίαζ!

MMA: εκτός κλουβιού για 6 μήνες ο τραυματίας ΜακΓκρέγκορ μετά τη νίκη του επί του Ντίαζ!
Reuters / Joshua Dahl USA TODAY Sports

Ήταν το γεγονός του καλοκαιριού για του λάτρεις των πολεμικών τεχνών η αναμέτρηση του Κόνορ Μακ Γκρέγκορ με τον Νέιτ Ντίαζ για το UFC στο Λας Βέγκας. Ο θρίαμβος όμως του Ιρλανδού μαχητή θα του κοστίσει, αφού ίσως υποχρεωθεί να μείνει εκτός "κλουβιού" για 6 μήνες με σοβαρό τραυματισμό στο πόδι.

Η αναμέτρηση των δύο μαχητών του MMA ήταν από τις συγκλονιστικότερες της διοργάνωσης του UFC και καθήλωσε όσους βρέθηκαν στο λας Βέγκας, αλλά και τα εκαττομύρια που παρακολούθησαν την "μάχη" τηλεοπτικά. Στο τέλος της όμως και οι δύο αθλητές ήταν εμφανώς "κακοποιημένοι" από τα χτυπήματα του αντιπάλου, απόδειξη ότι μόνο "θέατρο" δεν έπαιξαν.

2016 08 21T050824Z 1266371674 NOCID RTRMADP 3 MMA UFC 202 DIAZ VS MCGREGOR 2


(Πηγή: Reuters / Joshua Dahl USA TODAY Sports)

Ο Κόνορ Μακ Γκρέγκορ ήθελε όσο τίποτε άλλο να πάρει την ρεβάνς για την ήττα του από τον Ντίαζ και έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε πάνω στο ρινγκ. Αυτό όμως ίσως του κοστίσει 6 μήνες (!) εκτός αγωνιστικής δράσης, αφού έχει σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό του πόδι και αστράγαλο.

(Δείτε σχετικά με τον αγώνα Ο Μακ Γκρέγκορ κέρδισε τον Ντίαζ στη κορυφαία μονομαχία στο UFC )

Σύμφωνα με τους αθλητικούς κανονισμούς της Πολιτείας της Νεβάδα, ο Μακ Γκρέγκορ θα πρέπει να μείνει εκτός κλουβιού μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου του 2017 ώστε να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματσμό του. Έχει βέβαια το δικαίωμα να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση ότι δεν έχει υποστεί κάταγμα και πάλι απαγορεύεται να αγωνιστεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Όπως και να χει τίθεται εν αμφιβόλω η παρουσία του στο επόμενο μεγάλο τουρνουά του UFC στη Νέα Υόρκη στα μέσα Νοεμβρίου.

2016 08 21T052255Z 734627344 NOCID RTRMADP 3 MMA UFC 202 DIAZ VS MCGREGOR 2


(Πηγή: Reuters / Joshua Dahl USA TODAY Sports)

Η ζημιά προήλθε από κάποια λακτίσματα με το αριστερό του πόδι, στην προσπάθεια να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του και ήταν σημαντική, αφού και στο βίντεο που δημοσιοποίησε ο ίδιος, χρειάστηκε πατερίτσες (!) για να προσέλθει στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της επικής αναμέτρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ