ΣΠΟΡ

Τέσσερα μετάλλια για την Ελληνική κωπηλασία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Τέσσερα μετάλλια για την Ελληνική κωπηλασία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
Οι "χρυσοί" Καλανδαρίδης-Νικολαϊδης Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Οι πρόσφατες επιτυχίες στο Ρίο της Ελληνικής κωπηλασίας, δεν ήρθαν τυχαία, αλλά χάρις στην εξαιρετική δουλειά, που γίνεται και στις μικρότερες ηλικίες. Απόδειξη τα 4 μετάλλια (χρυσό, 2 ασημένια και χάλκινο) και τα καλά πλασαρίσματα των ομάδων μας στους αγώνες στο Ρότερνταμ, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών μη Ολυμπιακών αγωνισμάτων, Ανδρών-Γυναικών κάτω των 23 ετών και Εφήβων-Νεανίδων.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων χάρις τη σπουδαία νίκη της δικώπου άνευ εφήβων και των Γιάννη Καλανδαρίδη-Νίνου Νικολαϊδη, που τερμάτισαν πεντακάθαρα και με διαφορά στην 1η θέση του τελικού. Σημείωσαν μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ καταρρίπτοντας το προηγούμενο 6:34.23 από το 2006 όταν το είχε πετύχει στο Άμστερντάμ η βάρκα της Ρουμανίας.

Το ελληνικό πλήρωμα ξεκίνησε από τη 2η θέση όπου παρέμεινε μέχρι τα μισά της κούρσας κι απο εκεί και πέρα ανέβασαν ρυθμό και κέρδισαν το χρυσό με χρόνο 6:32.51. Στη δεύτερη θέση το γερμανικό πλήρωμα με 6:35.00 και στην 3η αυτό της Νοτίου Αφρικής με 6:44.82.

Είχαμε ακόμη Ασημένιο στην δίκωπο ελ βαρών νέων ανδρών από τους Ντούσκο-Πέτρου και στο διπλό σκιφ νεανίδων με την Αναστασία Βόντζου και την Αννέτα Κυρίδου, καθώς και το χάλκινο του τετραπλού σκιφ ελ βαρών ανδρών με τους Λ.Κόνσολα-Π.Μαγδανή-Γ.Κόνσολα-Σ.Γιάνναρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ