ΣΠΟΡ

Στην Αθήνα το κλιμάκιο της FIFA για επαφές με τους φορείς του ποδοσφαίρου

Στην Αθήνα το κλιμάκιο της FIFA για επαφές με τους φορείς του ποδοσφαίρου
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Διήμερο εξελίξεων και αποφάσεων για το Ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε, με την παρουσία του κλιμακίου της FIFA στην χώρα μας, που θα έχει επαφές με όλους τους φορείς, ώστε να βρεθεί λύση και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, μαζί με έναν συνεργάτη του και δύο εκπροσώπους από την UEFA έφτασαν λίγο πριν τις 10:30 στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου τους περίμενε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Παυσανίας Παπανικολάου. Εκεί έχουν συνάντηση με τον Γιώργο Γκιρτζίκη, η οποία πάντως δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και την Τρίτη για πρώτη φορά οι άνθρωποι του κλιμακίου της FIFA θα έχουν συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοντονής αναμένεται να ενημερώσει την αντιπροσωπεία των συνομοσπονδιών (FIFA και UEFA) για τα προβλήματα που υπάρχουν με τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ και να ξεκαθαρίσει πως παραμένει ανυποχώρητος στη θέση του να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εκτός αν γίνουν δύο πράγματα: Να ανακαλέσει η Ομοσπονδία την απόφασή της να αλλάξει τη σύνθεση της επιτροπής δεοντολογίας και να εφαρμοστεί πιστά το «ισπανικό μοντέλο» στη διαιτησία.

Την ίδια στιγμή, η πλευρά της ΕΠΟ ζητάει να ασκηθεί πίεση στον Υφυπουργό, προκειμένου να μην εκδώσει διαπιστωτική πράξη, που θα κηρύσσει έκπτωτα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ που παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματική απιστία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ