ΣΠΟΡ

Οι "αλλαγές" μετά την επίσκεψη της FIFA που δείχνουν σέντρα και πάλι

Οι "αλλαγές" μετά την επίσκεψη της FIFA που δείχνουν σέντρα και πάλι
Ο επικεφαλής του κλιμακίου FIFA-UEFA κύριος Κουτσοκούμνης EUROKINISSI / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Καταλυτική φαίνεται ότι είναι η παρουσία του κλιμακίου FIFA-UEFA στην Αθήνα και μετά τις σημερινές επαφές που είχε ο επικεφαλής κύριος Κουτσοκούμνης στην ΕΠΟ (αχρικά) και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού (αργότερα) φαίνεται ότι άνοιξαν τον δρόμο για να ξαναέχουμε πρωτάθλημα. Αύριο και νέα συνάντηση με τους συλλόγους, που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Στο ραντεβού του κλιμακίου της FIFA και της UEFA με τον υφυπουργό Αθλητισμού έγινε γνωστό ότι η ΕΠΟ προτίθεται να πάρει πίσω τις αλλαγές στις επιτροπές που προσπάθησε να περάσει στις αρχές του καλοκαιριού με αιχμή του δόρατος την Επιτροπή Δεοντολογίας. Νωρίτερα στο ραντεβού με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ, τους είχε κάνει γνωστό ότι για να μην υπάρχουν ενστάσεις και καχυποψία για τις διαιτητικές αποφάσεις, θα λειτουργήσει ΚΕΔ που θα αποτελείται μόνο από πρώην διεθνείς Ελληνες διαιτητές και αρχιδιαιτητής από το εξωτερικό που θα αναφέρεται απ’ ευθείας σε FIFA και UEFA.

«Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ απαιτείται αύριο να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν το πέρας της εβδομάδας ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος» δήλωσε ο κύριος Κουτσοκούμνης μετά την συνάντησή του με τον κύριο Κοντονή.

2580725


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Η ΕΠΟ στην αυριανή της συνεδρίαση θα πρέπει να πάρει πίσω τις αλλαγές στις επιτροπές της, ενώ νωρίτερα οι εκπρόσωποι του κλιμακίου θα εξηγήσουν στις ομάδες της Superleague (που θα δηλώσουν συμμετοχή) το μοντέλο, που θα ισχύσει στη διαιτησία. Και αυτό θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Η διαιτησία είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στις συζητήσεις με τη ΕΠΟ και τις ομάδες. Θα τα πούμε αύριο, υπομονή 24 ώρες. Είμαστε εδώ για να λύσουμε το πρόβλημα».

2580726


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Αντικατάσταση των μελών της ΕΠΟ, που έχουν δικαστικές εκκρεμότητες αναμένεται να γίνει όταν εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις για την έκπτωσή τους, είτε από την ΕΟΕ, είτε από το υφυπουργείο Αθλητισμού, είτε ακόμα κι από την ίδια την ΕΠΟ. Αυτό το τελευταίο σενάριο μοιάζει και το πιο ακραίο.Στη συνέχεια θα τοποθετηθεί Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που θα οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές που μπορεί να γίνουν αργότερα από την 1η Οκτωβρίου και όχι στα Χανιά όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

«Οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού», είπε ο Κύπριος παράγοντας αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Κοντονή και με τον τρόπο αυτό αφαίρεσε από την ΕΠΟ και το τελευταίο επιχείρημα.

Οι δηλώσεις Κοντονή

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη σημερινή συζήτηση που είχαμε με τις διεθνείς Συνομοσπονδίες. Έχει γίνει αντιληπτό ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους εφαρμόζονται και θα εφαρμόζονται απαρεγκλίτως. Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και ελπίζω να το έχουν καταλάβει οι πάντες. Με αυτόν τον κανόνα προχωράμε και με αυτόν θα ολοκληρώσουμε το έργο μας. Όσα προβλέπονται στους νόμους θα εφαρμοστούν. Το καθεστώς της κανονικότητας επανέρχεται».

Για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο: «Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ανεξαρτησία των Δικαιοδοτικών Οργάνων της ΕΠΟ, της Επιτροπής Δεοντολογίας και των άλλων Πειθαρχικών Επιτροπών. Ελπίζω να γίνει σύντομα».

Για τις σχέσεις τις κυβέρνησης με τις διεθνείς Ομοσπονδίες: «Μας ενδιαφέρει οι σχέσεις που έχουμε με όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες, να είναι σχέσεις ειλικρινείς και να οδηγούν στην καλυτέρευση του αθλητισμού. Η Ελληνική Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο όλων αυτών των οργάνων και οργανισμών και εργάζεται για τη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό στον αθλητισμό».

2580720


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Σε ό,τι αφορά τη Superleague, τέλος, ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει το διοικητικό της συμβούλιο:

«Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 31/08/2016 στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Αρχαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου του Δ.Σ.
2. Θέματα έναρξης πρωταθλήματος – καθορισμού προγράμματος και ορισμού αγώνων.
3. Σχέσεις με Forthnet.
4. Διάφορα»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ