ΣΠΟΡ

Ο Κύρος Βασσάρας θα είναι ο επιδιαιτητής μετά από συμφωνία ΕΠΟ-Superleague

Ο Κύρος Βασσάρας θα είναι ο επιδιαιτητής μετά από συμφωνία ΕΠΟ-Superleague
EUROKINISSI / ICON / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στο πρόσωπο του Κύρου Βασσάρα συμφώνησαν η ΕΠΟ και η Super League για το πρόσωπο του επιδιαιτητή, ώστε να ξεκινήσει το Σάβατο το πρωτάθλημα. Η σύνθεση της ΚΕΔ θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές στην ΕΠΟ, οπότε και σε νέα εκτελεστική θα αποφασιστεί αν θα διατηρήσει το σχήμα ή θα προχωρήσει σε αλλαγή.

Μετά από συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη και της Super League, Γιώργου Στράτου, αποφασίστηκε να βρεθεί το πρόσωπο που θα συμπληρώσει την ΚΕΔ, σε συνάντηση των κυρίων Γκρούτση και Σαραϊδάρη, που είναι οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και της Λίγκας (αντίστοιχα).

Οι διαβουλεύσεις των δύο πλευρών κατέληξαν το πρόσωπο του Κύρου Βασσάρα για την θέση του επιδιαιτητή, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, με το νέο σχήμα να αποφασίζει αν θα τον διατηρήσει στην ΚΕΔ.

epo ked

Ο κύριος Γκιρτζίκης, που έκανε και την ανακοίνωση του ορισμού του Κύρου Βασσάρα, επέμεινε ότι δεν πρόκειται να γίνει κάποια αλλαγή στους πίνακες διαιτητών, αλλά αυτοί είναι ανοικτοί σε οποιαδήποτε προσθαφαίρεση. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα έλευσης του κλιμακίου FIFA/UEFA για το θέμα της διαιτησίας (κατά την άποψή του) καθως ο κύριος Βασσάρας είναι μέλος των επιτροπών διαιτησίας της UEFA. Ο παλαίμαχος ρέφερι κατείχε τη θέση του υπευθύνου ανάπτυξης της διαιτησίας στην Ομοσπονδία.

Νωρίτερα ο Παναθηναϊκος δια του αντιπροέδρου του, Χρήστου Παναγόπουλου είχε τονίσει ότι μόνον η FIFA μπορεί να δώσει λύση στο θέμα του επιδιαιτητή, καθώς όποιος και να επιλεγόταν δεν θα τύγχανε κοινής αποδοχής και υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα αγωνιστεί με τους "γνωστούς" διαιτητές στις λίστες. Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο ΠΑΟΚ, που ζήτησε να "μπουν ψυγείο" τουλάχιστον οι διαιτητές, που έχουν προκαλέσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ