ΣΠΟΡ

Κινητοποίηση της Αστυνομίας του Μάντσεστερ για το ντέρμπυ του Σαββάτου

Κινητοποίηση της Αστυνομίας του Μάντσεστερ για το ντέρμπυ του Σαββάτου
ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Nigel Roddis

Πρωτοφανής κινητοποίηση της Αστυνομίας του Μάντσεστερ για το ντέρμπυ Γιουνάιτεντ-Σίτυ του Σαββάτου, με ειδικές οδηγίες για την πρώτη κόντρα επί αγγλικού εδάφους Μουρίνιο-Γκουαρντιόλα.

Περισσότεροι από 400 Αστυνομικοί (αριθμός τεράστιος για τα αγγλικά δεδομένα, όπου την φύλαξη των αγώνων της Premier έχουν κατά κύριο λόγο οι security των συλλόγων) θα βρίσκονται επί ποδός το μεσημέρι (12.30 ώρα Αγγλίας - 14.30 ώρα Ελλάδας) για το πρώτο μεγάλο ντέρμπυ της χρονιάς.

Όπως αποκάλυψε η Daily Mail δόθηκαν ειδικές οδηγίες στους Αστυνομικούς για το πως να αντιδράσουν σε πιθανή κόντρα Μουρίνιο-Γκουαρντιόλα και τους έγινε ενημέρωση για το background της "κόντρας" των δύο ανδρών.

GettyImages 137757300


(Πηγή: Getty Images / Jasper Juinen)

Ο επιθεωρητής Dean Howard, που θα είναι επικεφαλής των δυνάμεων της Αστυνομίας στο Ολντ Τράφορντ, δηλώνει πανέτοιμος: "έχουμε εμπειρία από τόσο μεγάλα παιχνίδια και ήδη έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τους παράγοντες, αλλά και τους συνδέσμους φιλάθλων των δύο συλλόγων. Οι περισσότεροι από τους φιλάθλους είναι νομοταγείς πολίτες και είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλουν με την συμπεριφορά τους, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά στην πόλη".

16618191


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Nigel Roddis)

Επιπλέον υπήρξε επανεκπαίδευση των υπαλληλών ασφαλείας του Ολντ Τράφορντ, που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο, ώστε να αποφευχθεί το περυσινό φιάσκο του αγώνα με την Μπόρνμουθ και το "ύποπτο αντικείμενο" που οδήγησε στην εκκένωση του γηπέδου (για να αποδειχθεί εκ των υστέρων, ότι είχε απομείνει από την άσκηση ασφαλείας της παραμονής του αγώνα).

16609008


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Peter Powell)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ