ΣΠΟΡ

Ο πρωτοτόκος γιος του Λίονελ Μέσι, Τιάγκο, ανήκει πλέον στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα

Ο πρωτοτόκος γιος του Λίονελ Μέσι, Τιάγκο, ανήκει πλέον στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα
Έρχεται ο νέος Μέσι Getty Images / David Ramos

Μπαρτσελόνα χωρίς Μέσι φαίνεται ότι δεν γίνεται και ο σούπερ σταρ των μπλαουγκράνα φροντίζει γia το μέλλον του συλλόγου: τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο μικρός Τιάγκο είναι πλεόν μέλος των Ακαδημιών της Μπάρτσα.

Πριν λίγες μόνον ώρες ο Λίονελ Μέσι είχε αποκαλύψει ότι ο μεγάλος του γιος, ο 4χρονος Τιάγκο (ο Ματέο είναι μόλις ενός έτους) δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο και ας έχει τα γονίδια του κορυφαίου ίσως ποδοσφαιριστή, που πάτησε το χορτάρι.

GettyImages 465576176


(Ο μικρός Τιάγκο στην αγκαλιά του Λίο - Πηγή: Getty Images / David Ramos)

«Στην αρχή του αγόραζα μπάλες, αλλά όταν είδα ότι δεν έδειχνε πολύ ενδιαφέρον σταμάτησα να του παίρνω κι άλλες» αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αργεντινός σούπερ σταρ.

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι θέλει να διαπιστώσει αν ο γιος του μπορεί να σηκώσει την κληρονομιά του και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τον έγραψε στην ειδική Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, που απευθύνεται σε παιδάκια 3-5 ετών.

Η σύμπτωση είναι ότι και ο ίδιος ο Λίονελ Μέσι, μέχρι την ηλικία των 4 ετών δεν ασχολιόταν με το ποδόσφαιρο. Όπως αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του (του luca Caioli) του άρεσε να ζωγραφίζει και να παίζει βώλους με τα άλλα παιδάκια (η τσάντα του ήταν μάλιστα γεμάτη). Όταν του χάρισαν μια φανέλα της Νιούελς δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον. Μέχρι τα γενέθλια των 4 ετών.

Οι γονείς του, του χάρισαν μια μπάλα άσπρη με κόκκινους ρόμβους. Μια μέρα που ο πατέρας του και τα αδέρφια του έπαιζαν στον δρόμο, τους εκπλήσσει αποφασίζοντας για πρώτη φορά να παίξει μαζί τους (και όχι με τους βώλους, όπως έκανε μέχρι τότε). "Μείναμε κόκαλο βλέποντας αυτό που έκανε" λέει ο αδερφός του Χόρχε. "Δεν είχε ξαναπαίξει". (σελ 25)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ