ΣΠΟΡ

Super League: 3άρες για Παναθηναϊκό και Πανιώνιο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Super League: 3άρες για Παναθηναϊκό και Πανιώνιο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος
Γκολ και θέαμα για τον Παναθηναϊκό στην Λιβαδειά EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Παναθηναϊκός και Πανιώνιος πρόσφεραν θέαμα ξεκινώντας με νίκη 3-0 επί του Λεβαδειακού και του Αστέρα αντίστοιχα το νέο πρωτάθλημα. Εκτός έδρας νίκη για τον Πλατανιά στην Κέρκυρα.

Μπορεί το πρωτάθλημα να άργησε να ξεκινήσει και να έχει την πρωτοτυπία ότι η πρεμιέρα έγινε με την 3η αγωνιστική, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον κόσμο να πάει στα πρώτα 3 γήπεδα. Εκτός όμως από της ομορφιές της κερκίδας, οι ομάδες απέδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν και όμορφο θέαμα και στο χορτάρι.

17067710


(Ομορφιές στην Κέρκυρα... Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ)

2588920


(...ομορφιές και στη Νέα Σμύρνη - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Με άνεση ο ΠΑΟ στην Λιβαδειά

Πριν το σφύριγμα του κυρίου Σιδηρόπουλου το εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό ήταν θεωρητικά δύσκολο. Όμως οι παίκτες του Σταρματσιόνι το μετέτρεψαν σε μια άνετη προπόνηση βάζοντας γκολ και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, που χειροκροτήθηκε από τους περισσότερους από τους 2000 οπαδούς τους.

2589269


(Ο Λουντ σε δράση - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το γκολ του Μπεργκ στο 1 από την ασίστ του Λουντ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ (έστω και ελάχιστα), αλλά έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια. Ο Σουηδός ήταν ο δημιουργός των δύο πρώτων γκολ, κερδίζοντας το πέναλτυ από τον Μαχαίρα στο 8, για να ευστοχήσει ο Λεντέσμα και ετοιμάζοντας στο 36 το 0-2 του Γουακάσο.

2589282


(Μπεργκ και Γουακάσο πανηγυρίζουν - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι "πράσινοι" έχασαν ευκαιρίες, ο Μπεργκ κυνηγούσε ένα γκολ, που δεν ήρθε και το σκορ έκλεισε ο Λέτο, από γύρισμα του Μέστο στο 74, απέναντι σε έναν Λεβαδειακό, που ήταν κάκιστος.

Σόου στη Νέα Σμύρνη

Η παράδοση των αγώνων Πανιωνίου-Αστέρα Τρίπολης έλεγε ότι σχεδόν πάντα κερδίζουν οι γηπεδούχοι, όμως κανείς δεν περίμενε την καθίζηση του Αστέρα που μπήκε ορεξάτος. Ο Κοζίτσκι έπιασε πέναλτυ του Ανσαριφαρντ στο 15, αλλά η συνέχεια ήταν καταιγιστική για τους κυανέρυθρους, που έβαλαν 3 γκολ.

2588982


(Ο Φούντας πανηγυρίζει το 2ο γκολ - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Φούντας στην κενή εστία από το γύρισμα του Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ, ο Ιρανός πέτυχε το 2-0 από εξαιρετική ασίστ του Μπεν και το 3-0 του Φούντα με βολ πλανέ ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Ποδαρικό με νίκη ο Πλατανιάς

Μπορεί το ματς στην Κέρκυρα να είχε λιγότερα γκολ, όμως ήταν δραματικό, αφού η Κέρκυρα προσπάθησε να ισοφαρίσει το γκολ που δέχτηκε μόλις στο 11 από τον Γιακουμάκη, αλλά δεν τα κατάφερε.

17067678


(Νίκη για τον Πλατανιά - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Κέρκυρα-Πλατανιάς 0-1
Πανιώνιος-Αστέρας Τρ. 3-0
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3

Κυριακή

ΑΕΚ-Ξάνθη (16.00)
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός (18.15)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος (18.15)
Ολυμπιακός-Βέροια (20.30)

Δευτέρα

ΑΕΛ-Ηρακλής (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ