Κολίνα: Ο κανονισμός του πέναλτι πρέπει να αλλάξει - Να μην έχουν «ριμπάουντ»
Ανανεώθηκε:
Ο Ιταλός πρώην διαιτητής, Πιερλουίτζι Κολίνα
ΑΠΕ ΜΠΕΟ κανονισμός του πέναλτι πρέπει να αλλάξει και να μην επιτρέπει στον παίκτη που εκτελεί πέναλτι να πάρει το...ριμπάουντ μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα, πιστεύει ο θρύλικός Ιταλός πρώην διαιτητής, Πιερλουίτζι Κολίνα.
«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα υπερβολικό χάσμα μεταξύ των ευκαιριών που έχει ο επιθετικός και εκείνων του τερματοφύλακα», είπε ο Collina σε συνένετυξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».
«Κατά μέσο όρο, το 75% των πέναλτι έχουν ήδη σημειωθεί γκολ. Επιπλέον, ο επιθετικός έχει επίσης την ευκαιρία να παίξει παίρνοντας το ριμπάουντ από τον τερματοφύλακα. Κατά τη γνώμη μου, οι τερματοφύλακες πρέπει να παραπονεθούν. Το έχω ήδη αναφέρει σε συζητήσεις που είχαμε στην IFAB», συνέχισε ο πρώην διαιτητής.
«Μία λύση είναι ο κανόνας ...μία εκτέλεση». Όπως και στα πέναλτι μετά την παράταση. Κανένα ριμπάουντ. Είτε σκοράρεις είτε ξαναρχίζει το παιχνίδι με ένα λάκτισμα, τελεία. Αυτό θα εξαφάνιζε επίσης το θέαμα που βλέπουμε πριν εκτελεστεί ένα πέναλτι, με όλους να συνωστίζονται στη μεγάλη περιοχή. Μοιάζει με άλογα στις πύλες εκκίνησης».
Ο Κολίνα, γεννημένος το 1960, διαιτητής από το 1988 έως το 2005, διαιτήτευσε τον τελικό του UEFA Champions League το 1999 και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA το 2002.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το άγαλμα του Κριστιάνο Ρονάλντο αποκαλύφθηκε στην Times Square - «Σύμβολο επιμονής»
SPONSORED
ΔΥΠΑ: Δείτε τους προσωρινούς πίνακες για τον κοινωνικό τουρισμό συνταξιούχων
01:00
Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για το νέο «Ανακαινίζω» - Οι δύο φάσεις του προγράμματος
00:30
Σκέψεις στις ΗΠΑ για ακύρωση αποστολής πυραύλων Tomahawk στη Γερμανία λόγω Ρωσίας
23:59
Ισραήλ: Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως ανοίγει την πρώτη του πρεσβεία στη Σλοβενία
23:55