ΣΠΟΡ

Η ΕΟΕ, ο ΣΕΓΑΣ και ο ΑΟ Φιλοθέης τίμησαν την Χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη

Η ΕΟΕ, ο ΣΕΓΑΣ και ο ΑΟ Φιλοθέης τίμησαν την Χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΛΩΛΗΣ

Ο ΑΟ Φιλοθέης, σύλλογος της Κατερίνας Στεφανίδη ετοίμασε μια εξαιρετική εκδήλωση για να τιμήσει την Χρυσή Ολυμπιονίκη του επί κοντώ στο Ρίο στην οποία βρέθηκε η ηγεσία της ΕΟΕ και του ΣΕΓΑΣ, αλλά και πλήθος κόσμου που αποθέωσε το "χρυσό κορίτσι" της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση για την Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και Γιάννης Σταματόπουλος, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, ο Πρόεδρος του ΑΟ Φιλοθέης, Παναγιώτης Κουλουμέντας, όπως επίσης και μέγαλοι πρωταθλητές του παρελθόντος όπως ο Ολυμπιονίκης της Μελβούρνης (1956) στο επι κοντώ, Γιώργος Ρουμπάνης, ο Γιάννης Προβελέγγιος (ύψος), αλλά και ο Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, προπονητής στίβου της Φιλοθέης αλλά και της Νίκης Μπακογιάννη, που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην Ατλάντα (ύψος).

17078427


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΛΩΛΗΣ)

Η Στεφανίδη και ο Κρίερ έκαναν την είσοδό τους στο στάδιο περνώντας μέσα από 10 υπερυψωμένα κοντάρια του επί κοντώ σε μορφή αψίδας, που κρατούσαν παιδιά της ακαδημία στίβου του ΑΟ Φιλοθέης.

17078430


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΛΩΛΗΣ)

«Ευχαριστώ όλους όσοι βρίσκονται εδώ, τους ανθρώπους του συλλόγου μου, που έχω μεγαλώσει εδώ, της Πολιτείας και της ΕΟΕ, του ΣΕΓΑΣ και τους χορηγούς μου. Σήμερα πιστεύω ότι η βραδιά πρέπει να αφιερωθεί στα παιδιά. Θυμάμαι ότι κι εγώ όταν ήμουν μικρή, θεωρούσα τόσο πολύ σημαντικό να μπορέσω να μιλήσω σε Ολυμπιονίκες έστω και για ένα λεπτό. Αυτό σκοπεύω να κάνω κι εγώ απόψε και να αφιερώσω όσο περισσότερο χρόνο γίνεται σε αυτά», είπε ο 26χρονη Ολυμπιονίκης.

17078425


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΛΩΛΗΣ)

Ο κ.Καπράλος τόνισε: «Η Κατερίνα έδειξε ότι είναι κάτι ξεχωριστό, εδώ, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι μόνο επειδή κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, αλλά κυρίως, γιατί με μια ενέργεια που έκανε μας συγκίνησε όλους. Χάρισε τα κοντάρια της στους νέους αθλητές εδώ, του ΑΟ Φιλοθέης, και για μένα αυτό δείχνει το μεγαλείο ενός αθλητή, ότι είναι πρότυπο για τη νέα γενιά, ότι είναι κάτι ξεχωριστό. Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ρίο ήταν το "κερασάκι στην τούρτα" για τη χώρα μας, σε ένα άθλημα τόσο δύσκολο, που το βλέπει όλος ο κόσμος. Κύριε Παναγόπουλε, ναι, ο στίβος είναι ο βασιλιάς των Ολυμπιακών Αγώνων. Συγχαίρω την Κατερίνα για το μετάλλιο και είμαι σίγουρος ότι θα μας χαρίσει και άλλες επιτυχίες στο μέλλον».

17078431


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΛΩΛΗΣ)

Τέλος ο κ.Παναγόπουλος, πρόσθεσε: «Για την εκπληκτική σταθερότητα, για τις εντυπωσιακές επιδόσεις, τις σπουδαίες διακρίσεις της Κατερίνας Στεφανίδη, έχουν δικαίως ακουστεί τόσα πολλά που οτιδήποτε και αν προσθέσω θα ακουστεί περιττό. Θέλω λοιπό να μοιραστώ μαζί σας το πολύ χαρακτηριστικό εκείνο στοιχείο, για το οποίο όλοι εμείς στο ΣΕΓΑΣ νιώθουμε τόσο υπερήφανοι για εκείνη. Το ότι δηλαδή η Κατερίνα δεν πρωταγωνιστεί μόνο στους στίβους των σταδίων όλου του κόσμου, αλλά και στο επίσης δύσκολο και απαιτητικό στίβο της επιστήμης και στον ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό στίβο της ζωής. Καταφέρνει να είναι κορυφαία στο αγώνισμά της με βαθύ σεβασμό στο αγωνιστικό υπόβαθρο του αθλητισμού, κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και μαζί καταφέρνει να ζει και να χαίρεται. Γι΄ αυτό η Κατερίνα πρέπει να είναι και πρότυπο για τους νεότερους αθλητές. Είναι γι΄ αυτό που αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα απ΄ όλα στην ίδια, αλλά και στη Ζωή και το Γιώργο, τους γονείς της, τους προπονητές της, με πρώτο το σύζυγό της Μιτς, αλλά και το σύλλογό της που καλλιεργεί τον αθλητισμό με μέτρο και με ήθος. Και για να έχουν ανταπόκριση οι επιτυχίες της Κατερίνας και των άλλων αθλητών, θα πρέπει η Πολιτεία μετά από πάρα πολλά χρόνια, να αυξήσει τα κονδύλια που διαθέτει για τον αθλητισμό. Κατερίνα για όλα όσα πρόσφερες σε ευχαριστούμε πολύ».

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ