ΣΠΟΡ

Με άνετη πλειοψηφία ο Αλεξάντερ Τσέφεριν εξελέγη νέος πρόεδρος της UEFA

Με άνετη πλειοψηφία ο Αλεξάντερ Τσέφεριν εξελέγη νέος πρόεδρος της UEFA
Reuters / ALKIS KONSTADINIDIS

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και το έκτακτο Συνέδριο της UEFA εξέλεξε τον 49χρονο Σλοβένο Αλεξάντερ Τσέφεριν στον προεδρικό θώκο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου μέχρι το 2019.

Στην μοναδική ψηφοφορία που έγινε, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Σλοβενίας επικράτησε του Ολλανδού Μίχαελ Φαν Πράαγκ, που είχε προτείνει η Ολλανδία με 42-13.

2592228


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES )

«Δημιουργώντας την απόλυτη ισορροπία» και «πρώτα το ποδόσφαιρο» ήταν το σλόγκαν που χρησιμοποίησε ο νέος πρόεδρος στην ομιλία του. «Ευχαριστώ για την φανταστική υποστήριξή σας. Είναι μεγάλη τιμή αλλά νιώθω και μεγάλη ευθύνη μετά το αποτέλεσμα. Η οικογένεια μου είναι υπερήφανη, η Σλοβενία είναι υπερήφανη και ελπίζω σε λίγο καιρό και εσείς να νιώθετε υπερήφανοι για εμένα» τόνισε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

2592229


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES )

Την διαδικασία της εκλογής έκλεισε και ο Έλληνας γενικός γραμματέας, Θόδωρος Θεοδωρίδης. «Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για την UEFA. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την στήριξη σας. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, που μας στήριξε και δεν έβαλε ποτέ τον εαυτό του πάνω από τις ανάγκες της Ομοσπονδίας. Εκ μέρους της διοίκησης θέλω να σας πω, ευχαριστώ πολύ».

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν γεννήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στις 13 Οκτωβρίου 1967. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας, πήγε για να εργαστεί για την νομική εταιρεία της οικογένειάς του, και ειδικεύτηκε στην εκπροσώπηση επαγγελματιών αθλητών και συλλόγων. Αργότερα ανέλαβε το ρόλο του διευθυντή της εταιρείας.

2591756


(Πηγή: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)

Σαν παράγοντας του ποδοσφαίρου ξεκίνησε το 2005, μέσα από τη δουλειά του με το εκτελεστικό συμβούλιο της KMN Svea Lesna Litija, μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες ποδοσφαίρου σάλας της Σλοβενίας. Επίσης ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ερασιτεχνικής FC Ljubljana Lawyers Δικηγόροι από το 2005, ενώ από το 2006 έως το 2011 ήταν στην NK Olimpija Ljubljana. Εκείνη την χρονιά εξελέγη πρόεδρος στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σλοβενίας, ενώ έχει υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος στις νομικές υπηρεσίες της UEFA από το 2011.

Είναι παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών, και μιλά Αγγλικά και Ιταλικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ