ΣΠΟΡ

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου της UEFA, αναφορά και στην Ελλάδα

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου της UEFA, αναφορά και στην Ελλάδα
Reuters / ALKIS KONSTADINIDIS

Ιδιαίτερη αναφορά και στις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε ο νέος πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, λίγη ώρα μετά την εκλογή του.

Με μεγάλο ενδιαφέρον περίμεναν οι εκπρόσωποι Τύπου το νέο πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, καθώς είναι ένα πρόσωπο άγνωστο στο ευρύ κοινό. «Ήταν δική μου απόφαση να κατεβώ. Το να βρεθεί ένα νέο πρόσωπο και να αναλάβει τις τύχες της UEFA, ήταν η κατάλληλη στιγμή. Και είδατε τι συνέβη σήμερα. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να πάω στη Νυόν και να σφίξω το χέρι σε κάθε έναν από το προσωπικό. Θέλω να τους μιλήσω, να με γνωρίσουν».

2016 09 14T105213Z 1718566546 D1BEUBFVZHAB RTRMADP 3 SOCCER UEFA ELECTION


(Πηγή: Reuters / ALKIS KONSTANTINIDIS)

Για τις εξελίξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ο νέος πρόεδρος της UEFA δήλωσε ενήμερος: «Ειλικρινά δεν μπορώ να σας πω πολλά γιατί τα περισσότερα τα μαθαίνω από τα Media. Γνωρίζω όμως τι συμβαίνει και το συντομότερο δυνατόν θα ασχοληθούμε με το θέμα». Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο διευθυντής Επικοινωνίας της UEFA, Πέδρο Πίντο (μοναδική φορά που το έκανε στην όλη διαδικασία) για να υπογραμμίσει: «Αυτό που μπορώ να σας πω από την πλευρά της UEFA, είναι ότι παρακολουθούμε από πολύ κοντά το θέμα. Τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Είμαστε σε άμεση επαφή με τις αρχές και θα ήθελα να σας τονίσω, ότι ακόμη δεν υπάρχει καμμία καταδίκη. Όταν υπάρξει κάποια περαιτέρω εξέλιξη, τότε θα λάβουμε και τα κατάλληλα μέτρα, αν θεωρήσουμε ότι χρειάζεται».

2016 09 14T105600Z 850636274 D1BEUBFWIAAB RTRMADP 3 SOCCER UEFA ELECTION


(Πηγή: Reuters / ALKIS KONSTANTINIDIS)

Στο παρασκήνιο υπήρχε η αίσθηση ότι ο 49χρονος Σλοβένος παράγοντας είχε την στήριξη τόσο του Πλατινί, όσο και του νυν προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, καθώς και ισχυρών Ομοσπονδιών, ο ίδιος όμως ήταν κάθετος. «Οι Ομοσπονδίες πίστεψαν σε εμένα και στο πρόγραμμα μου και θέλουν να γίνουν αλλαγές. Δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος του παρασκηνίου. Κανείς δεν θα μπορούσε να φέρει αυτό το αποτέλεσμα, με στήριξη από Ομοσπονδίες από όλα τα μέρη της Ευρώπης, ευρισκόμενος μόνο στο παρασκήνιο. Το αν κάποιοι λένε ότι είχα ισχυρές πλάτες, είναι στην φαντασία τους. Δεν γνωρίζω αν με στήριξε ο πρόεδρος Ινφαντίνο, το ελπίζω πάντως. Αν ο πρώην γενικός γραμματέας της UEFA, που ξέρει τα πράγματα, θεωρεί ότι είμαι κατάλληλος για την θέση, τότε νιώθω ικανοποίηση».

2016 09 14T105606Z 1292018437 D1BEUBFWIGAA RTRMADP 3 SOCCER UEFA ELECTION


(Πηγή: Reuters / ALKIS KONSTANTINIDIS)

Η θητεία του Τσέφεριν θα λήξει στο 2019, επομένως έχει λίγο χρόνο μπροστά του για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. «Είναι νωρίς να σκέφτομαι τις εκλογές, που θα γίνουν σε 2 χρόνια. Μέχρι τότε θα προσπαθήσω να έχω κάνει όσα περισσότερα μπορώ από το πρόγραμμα μου. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: τα στημένα ματς, ο ρατσισμός, η ασφάλεια στα γήπεδα, το financial fair play, που πρέπει να εντατικοποιηθεί ώστε να μην υπάρχουν τόσες μεγάλες διαφορές».

2016 09 14T110157Z 609546121 D1BEUBFWVTAA RTRMADP 3 SOCCER UEFA ELECTION


(Πηγή: Reuters / ALKIS KONSTANTINIDIS)

Οι αλλαγές στο Champions League (άυξηση των ομάδων στους ομίλους από τα τοπ πρωταθλήματα) και οι πίεσεις των μεγάλων κλαμπ, είναι θέμα που θα απασχολήσει άμεσα τον κύριο Τσέφεριν και την UEFA. «Θα κάτσουμε με τις Ομοσπονδίες, θα δούμε τις αλλαγές και θα αποφασίσουμε τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα. Δεν έχει να κάνει με το τι πιστεύω εγώ για το πώς πρέπει να είναι η διοργάνωση. Θα είναι προτεραιότητα μας. Η UEFA είναι ένας ισχυρός οργανισμός, αλλά πολύ καιρό χωρίς ηγεσία. Ήταν ένα πρόβλημα, αλλά τώρα θα δείξουμε στις ομάδες ότι η UEFA διοικεί, μαζί με τις 55 Ομοσπονδίες. Θα κάτσουμε μαζί τους όμως να συζητήσουμε και θα βρούμε λύση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ