ΣΠΟΡ

Europa League: άνετη νίκη στην Ελβετία ο Ολυμπιακός, ήττα σοκ η Γιουνάιτεντ

Europa League: άνετη νίκη στην Ελβετία ο Ολυμπιακός, ήττα σοκ η Γιουνάιτεντ
Reuters / Ruben Sprich

Ο Ολυμπιακός ήταν ποιοτικότερος φανερά από την Γιανγκ Μπόις και ξεπερνώντας και τις δυσκολίες με τον αγωνιστικό χώρο πήρε μια άνετη νίκη με 1-0, δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα, ξεκινώντας όπως έπρεπε τις υποχρεώσεις του, αφού οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις, όπως έμαθε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ολλανδία χάνοντας από την Φέγιενορντ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε προσπαθώντας φανερά να προσαρμοστεί στον συνθετικό χλοοτάπητα και είχε παραγωγή παιχνιδιού. Ταυτόχρονα όμως ήταν πολύ συγκεντρωμένος αμυντικά και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε εκτός από ένα σουτ του Σουλεϊμανί.

Οι οπαδοί της Γιανγκ Μπόις διέκοψαν κάποια στιγμή το ματς βάζοντας φωτιά πίσω από την εστία τους, στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι του αγώνα μέχρι το 30.

2593261


(Πηγή: EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι βρήκαν και τα πατήματά τους χάνοντας ευκαιρίες. Σουτ του Ελιονούσι από την γωνία της περιοχής έδιωξε δύσκολα ο τερματοφύλακας ΕνΜπογκό, στο 42 ο Σεμπά από τα αριστερά γύρισε πολύ δυνατά στον Ιντέγιε, που δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα δίχτυα και στην συνέχεια του παιχνιδιού ο Μάριν μπήκε από τα δεξιά και γύρισε στον Καμπιάσο, ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ.

2593283


(Ο Καμπιάσο πανηγυρίζει - Πηγή: EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Το β μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη ακόμη ευκαιρία και τον Εμπογκό να προλαβαίνει την μπάλα πάνω στην γραμμή. Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε και στο 60 χρειάστηκε για πρώτη φορά να κάνει μια σπουδαία διπλή επέμβαση ο Λεάλι για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

2593280


(Σουτ από τον Ελιονούσι - Πηγή: EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Αυτή ήταν όμως και η μοναδική επίσκεψη αφού με την είσοδο του Μάρτινς και αργότερα του Καρντόσο, οι ερυθρόλευκοι ήλεγξαν άνετα το ματς.

Η 11άδα του Ολυμπιακού (4-2-3-1): Λεάλι / Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια / Καμπιάσο, Μιλιβόγιεβιτς / Ελιονούσι (92 Ρομαό), Μάριν (63 Μαρτίνς), Σεμπά / Ιντέγιε (81 Καρντόζο).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Αστάνα προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους του ΑΠΟΕΛ με τον Μαξίμοβιτς. Όμως οι Κύπριοι γύρισαν το ματς με τον Βινίσιους στο 75 και τον Ντε Καμάργκο στο 87 για να πάρουν το τρίποντο.

Η επόμενη αγωνιστική (29/9): Αστάνα-Γιανγκ Μπόις (18.00), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΕΛ (21.05)

*Για τον όμιλο του ΠΑΟΚ (10ο) η Καραμπάγκ ισοφάρισε στην έδρα της στο τέλος τη Λίμπερετς σε 2-2, με τους Σλοβάκους να έχουν σημαντική απώλεια.

Ήττα για Γιουνάιτεντ!

Η διοργάνωση των εκπλήξεων επιβεβαίωσε με το καλημέρα τον χαρακτηρισμό της, καθώς στον πρώτο όμιλο η Φέγιενορντ έριξε στο 79 στο καναβάτσο την Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο με γκολ του Τριντέιτ! Ο Ιμπραΐμοβιτς μπήκε για να σώσει την κατάσταση, δίχως να τα καταφέρει. Στον ίδιο όμιλο η Φενέρ γλύτωσε το κάζο στο 97 με τον Κγιάερ να ισοφαρίζει το γκολ του Γκρεζίνσκι για το 1-1 της Ζόρια με την Φενέρ.

2016 09 15T184458Z 116966698 MT1ACI14611258 RTRMADP 3 SOCCER EUROPA FND MNU


(Η αντίδραση του Μουρίνιο - Πηγή: Action Images via Reuters / Matthew Childs Livepic)

Απίθανη ανατροπή της Ζενίτ που έχανε 3-0 από την Μακάμπι στο 77 και το γύρισε σε 3-4!

Τα αποτελέσματα των αγώνων στις 20.00

1ος όμιλος

Φέγιενορντ-Μάντσεστερ Γ. 1-0
Ζόρια-Φενέρ 1-1

2ος όμιλος

Γιανγκ Μπόις-Ολυμπιακός 0-1
ΑΠΟΕΛ-Αστάνα 2-1

3ος όμιλος

Μάιντς-Σεντ Ετιέν 1-1
Άντερλεχτ-Καμπάλα 3-1

4ος όμιλος

ΑΖ-Ντάνταλκ 1-1
Μακάμπι Τ.Α.-Ζενίτ 3-4

5ος όμιλος

Πλζεν-Ρόμα 1-1
'Αστρα-Αούστρια Β. 2-3

6ος όμιλος

Ραπίντ Β.-Γκενκ 3-2
Σασουόλο-Μπιλμπάο 3-0

ΔΗΜΟΦΙΛΗ