ΣΠΟΡ

Παραολυμπιακοί 2016: Χρυσό και στην κολύμβηση με τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη

Παραολυμπιακοί 2016: Χρυσό και στην κολύμβηση με τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη
Reuters / SERGIO MORAES

Το 13ο μετάλλιο της Ελλάδας μόνο γρουσούζικο δεν ήταν για τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, που κέρδισε με μια καταπληκτική εμφάνιση τον τελικό στα 100 μέτρα πεταλούδας, φέρνοντας το πρώτο βάθρο και για την ομάδα της κολύμβησης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρωταθλητής μας από την Αλεξανδρούπολη έδειξε από το πρωί τις διαθέσεις του παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό της κατηγορίας S9 με τον 3ο καλύτερο χρόνο και στον τελικό ήταν εκπληκτικός. Πέρασε δεύτερος στο 50άρι αλλά με εκπληκτικό φίνις (παρότι κολυμπά με ιδιαίτερο τρόπο) ξεπέρασε στον τερματισμό τον Ούγγρο Μορς, μπροστά και από τον Ιταλό Μορλάκι, που έφτασαν στον τελικό με καλύτερο χρόνο.

Δείτε εδώ την απίστευτη κούρσα στην μετάδοση της ΕΡΤ

2016 09 15T204311Z 1092105399 HT1EC9F1LJIIB RTRMADP 3 PARALYMPICS RIO SWIMMING

(Πηγή: Reuters / SERGIO MORAES)

MICHALENTZAKIS FINAL GOLD

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης έκανε 59.27 που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων και βέβαια και πανελλήνιο ρεκόρ (1.00.16 το προηγούμενο δικό του). «Το αφιερώνω στην αδελφή μου, που ήρθε με δικά της έξοδα στο Ρίο. Η Αλεξανδρούπολη απόψε γιορτάζει. Ευχαριστώ τον Αντώνη Τσαπατάκη που με στήριξε, τους προπονητές μου αλλά και όλους εκείνους που μου έστελναν μηνύματα συμπαράστασης, έστω κι αν δεν είχα κάνει την παραμικρή διάκριση» ήταν οι πρώτες δηλώσεις (ΑΠΕ ΜΠΕ) του 17χρονου κολυμβητή (μαθητής Λυκείου), που ήταν συγκινημένος στην απονομή.

(Πηγή: FACEBOOK / Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα / @parateamGRE)

GettyImages 605904338


(Πηγή: Getty Images / Friedemann Vogel)

Η κολύμβηση που είχε αγγίξει το βάθρο με την 4η θέση του Ταϊγανίδη και του Τσαπατάκη, έφερε το ρεκόρ για την Ελλάδα, καθως με το 13ο αυτό μετάλλιο (περιμένοντας πάντα τι χρώμα θα έχει και το αυριανό του Γρηγόρη Πολυχρονίδη στο μπότσια) ξεπέρασε τα 12 των Αγώνων του Λονδίνου το 2012. και δικαιολογημένα το πανηγύρισαν στο κολυμβητήριο μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Φουντουλάκη.

(Πηγή:FACEBOOK / Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα / @parateamGRE)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ