ΣΠΟΡ

Πρωταγωνιστής και εκτός γηπέδων ο Γάλλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Καρίμ Μπενζεμά

Πρωταγωνιστής και εκτός γηπέδων ο Γάλλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Καρίμ Μπενζεμά
Επιστροφή στην δράση για τον Καρίμ Μπενζεμά Reuters/Eric Gaillard

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης στήριξε πλήρως τον Καρίμ Μπενζεμά, που επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας, μετά την σύλληψή του με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα εκβιασμού του συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο διεθνής επιθετικός των Μαδριλένων βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των Γαλλικών Αρχών, που προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ήταν συνεργός των εκβιαστών του Βαλμπουενά ή απλά προσπαθούσε να τον βοηθήσει. Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, οι εκβιαστές ζητούσαν χρηματικό ποσό από το θύμα για να μην δημοσιοποιήσουν κασέτα ερωτικού περιεχομένου (sex tape) με πρωταγωνιστή τον ίδιο.


(Πηγή: Reuters/Charles Platiau)

Προεδρική στήριξη

Ο Μπενζεμά γύρισε την Πέμπτη στην Μαδρίτη και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ για εξηγήσεις και ο «ισχυρός άνδρας» της Ρεάλ του παρείχε πλήρη κάλυψη μέσω επίσημης ανακοίνωσης: «ο σύλλογος εκτιμά και αναγνωρίζει τον επαγγελματισμό, την συναδελφικότητα και την αψεγάδιαστη παρουσία του 6 χρόνια τώρα στην ομάδα. Είμαστε σίγουροι ότι οι ενέργειες του ήταν καλή τη πίστει και είναι παντελώς αθώος».

Retour à Madrid #work

Posted by Karim Benzema on Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015


Η έρευνα, που διεξάγει η Εισαγγελία των Βερσαλλιών, χρησιμοποιεί τον γαλλικό όρο «mise en examen», μία νομική κατάσταση που επιτρέπει στις Αρχές να ερευνούν τον «κατηγορούμενο» για διάστημα έως και δύο χρόνια. Ο ίδιος απολογήθηκε στον Δικαστή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και δεν επιτρέπεται να έρθει σε καμμία επαφή με τον Βαλμπουενά. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα και για την εθνική Γαλλίας. Ήδη αποκλείστηκαν από τα παιχνίδια της ερχόμενης εβδομάδας με Γερμανία και Αγγλία. Ο Μπενζεμά όμως μπορεί να χάσει το επόμενο EURO, που θα γίνει στην πατρίδα του, εφόσον συνεχίζεται η έρευνα. Ο δικηγόρος του πάντως υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα να καταδικαστεί και ότι η «συμμετοχή» του εξαντλείται στο γεγονός, ότι θέλησε να μεσολαβήσει και να δώσει μια συμβουλή στον «κολλητό» του, με τον όποιο είναι μαζί από παιδιά. Απλά ο Εισαγγελέας ήταν υποχρεωμένος να τον καλέσει όχι ως «μάρτυρα», αλλά ως «ύποπτο», αφού υπάρχει άμεση συμμετοχή του, Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπάρχει πρόβλημα. Η μοναδική περίπτωση είναι να κληθεί ενώπιον του Δικαστηρίου την ίδια ημέρα με αγώνα της «βασίλισσας». Σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστεί να χάσει τον αγώνα.


(Πηγή: Reuters/Charles Platiau)

Μπενζεμά το «κακό παιδί»

Δένε είναι όμως η πρώτη φορά, που απασχολεί με τα εξωαγωνιστικά του κατορθώματα από τότε που πήγε στην Μαδρίτη, τον Ιούνιο του 2009. Από την πρώτη κιόλας σεζόν είχε ατυχήματα με το αυτοκίνητο του. Πρώτα το Νοέμβριο επιστρέφοντας από παιχνίδι εκτός έδρας και το αεροδρόμιο Μπαράχας, έριξε το Audi Q7 σε ένα φράχτη στην περιοχή Pozuelo de Alarcon, όπου διέμενε, καταλήγοντας σε ένα δέντρο. Τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους, είχε ένα ακόμη ατύχημα στην Μαδαγασκάρη, διαλύοντας μια Lamborghini στο κράσπεδο συνοδευόμενος από τον ράπερ Rhoff, χωρίς να γίνουν γνωστά τα αίτια, που οδήγησαν τον Γάλλο να χάσει τον έλεγχο του αμαξιού.

Bonjour, Hello, Hola ! ⚽

Posted by Karim Benzema on Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015


Το «σκάνδαλο Ζαχία»

Μπορεί να αθωώθηκε σχετικά με την κατηγορία των σεξουαλικών σχέσεων και της πορνείας με την ανήλικη Zahia Dehar», μαζί με άλλους Γάλλους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι, που υποστηρίζουν ότι η «πέτρα του σκανδάλου» ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα. Και μόνη η εμπλοκή του στο θέμα είχε δημιουργήσει τεράστιο πονοκέφαλο στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Bientôt... dans #aïemagazine

Posted by Zahia Officiel on Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015


Το πάθος του για την ταχύτητα και τα γρήγορα αμάξια δεν τον εγκατέλειψε και τον Ιούνιο του 2011 και ενώ ήταν στην Ίμπιζα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 250 € για επικίνδυνη οδήγηση και ελιγμούς. Λίγο καιρό αργότερα το πρόστιμο έγινε ... 18.000€ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης, αφού έτρεχε με 216 χλμ/ω στον αυτοκινητόδρομο Μ40.

Posted by Karim Benzema on Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015


Τέλος μόλις την Πέμπτη, η Δημοτική Αστυνομία της Μαδρίτης απέσυρε τις κατηγορίες για οδήγηση δίχως δίπλωμα (μια ακόμη σύλληψη του Γάλλου από την Τροχαία), δεχόμενη το προσωρινό δίπλωμα, που παρουσίασε ο παίκτης. Ο Μπενζεμά πάντως δεν θα γλυτώσει την παρουσία του στο Δικαστήριο, στις 23 Νοεμβρίου, για την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης στο ίδιο περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ