ΣΠΟΡ

Παραολυμπιακοί 2016: μάχη για το χάλκινο στην κούρσα μεταλλίου της Ιστιοπλοΐας

Παραολυμπιακοί 2016: μάχη για το χάλκινο στην κούρσα μεταλλίου της Ιστιοπλοΐας
Reuters / JASON O"BRIEN

Με ανάμικτα αισθήματα ολοκληρώθηκαν οι 10 ιστιοδρομίες στα Sonar για το Ελληνικό πλήρωμα, αφού με μια 1η αλλά και μια 9η θέση, θα έχουμε δύσκολο έργο στο κυνήγι του μεταλλίου στην κούρσα μεταλλίου που γίνεται αύριο Σάββατο. 

Με τον Γιάννη Κωστάκη να μην αγωνίζεται τελικά στα προκριματικά των 150 μικτής στην πισίνα, η μοναδική δράση το απόγευμα στο Ρίο ήταν η προσπάθεια των τριών ιστιοπλόων μας (Χριστοφόρου, Νοτάρογλου και Αλεξά) να πλασαριστούν όσο το δυνατόν πιο ψηλά για την αυριανή κούρσα μεταλλίου.

2016 09 13T215154Z 116805114 MT1ACI14608738 RTRMADP 3 PARALYMPICS RIOSAILING


(Πηγή: Reuters / JASON O"BRIEN)

Στην 9η ιστιοδρομία ήταν καταπληκτικοί τερματίζοντας πρώτοι, και συνολικά τέταρτοι με μόλις 5 βαθμούς ποινής διαφορά από τους δεύτερους Αμερικανούς (το πλήρωμα από την Αυστραλία έχει κλειδώσει το Χρυσό). Όμως στην 10η και τελευταία κούρσα τερμάτισαν ένατοι και έτσι ολοκλήρωσαν μεν στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, αλλά με πιο μεγάλη διαφορά από τα μετάλλια.

SAILING 10 GRE

Το Sonar από τις ΗΠΑ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 43 βαθμούς ποινής, οι Καναδοί είναι στην τρίτη με 44 βαθμούς ποινής, ενώ οι Νορβηγοί είναι τέταρτοι με 48 βαθμούς ποινής, ενώ εμείς έχουμε τώρα 49, αλλά και περισσότερες ομάδες μπροστά μας. Θυμίζουμε πάντως ότι στην κούρσα μεταλλίου οι βαθμοί ποινής μετρούν διπλοί και βέβαια κάθε ανατροπή μπορεί να γίνει.

Πλέον η δράση μεταφέρεται στον τελικό στο μπότσια σε λίγα λεπτά ανάμεσα στον Γρηγόρη Πολυχρονίδη και τον Κορεάτη Γέονγκ, αλλά και στον στίβο με την Ανθή Γιάγκου στον τελικό της σφαιροβολίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ