ΣΠΟΡ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα την Μακάμπι υπό το βλέμμα του Δημήτρη Διαμαντίδη

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα την Μακάμπι υπό το βλέμμα του Δημήτρη Διαμαντίδη
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Σήμερα ήταν η πρώτη γεύση του τουρνουά "Diamonds are Forever" στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να δίνει μια πρώτη γεύση για την "μετά Διαμαντίδη" εποχή, υπό το βλέμμα του "αρχηγού", σκορπίζοντας την Μακάμπι με 78-68, έχοντας διαφορά ακό και +20 πόντων. Αύριο με ΤΣΣΚΑ Μόσχας η κορύφωση των εκδηλώσεων.

Μπορεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης να καθυστέρησε για πρώτη φορά σε αγώνα του Παναθηναϊκού υπογράφοντας αυτόγραφα και νγάζοντας φωτογραφίες με τον κόσμο, που γέμισε το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, αλλά ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι το ματς, αποδίδοντας πολύ όμορφο και θεαματικό μπάσκετ.

2594363


(Ο Νικ Καλάθης - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι 10 χιλιάδες οπαδοί αποθέωσαν τον 3D στην είσοδο του, και χειροκρότησαν θερμά όλους τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, παλιούς και νέους, που άφησαν υποσχέσεις για επιθετικό και όμορφο μπάσκετ, φορώντας μάλιστα και τη νέα εμφάνιση της ομάδας. Ταχύτητα, κυκλοφορία, αθλητικά προσόντα, πίεση και κλεψίματα και σκοράρισμα από όλα τα σημεία, ήταν το πρώτο δείγμα γραφής για το "τριφύλλι".

2594361


(Ο Τζέιμς - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 20 πόντους (53-34), με τον Εξάστερο να μην αντιμετωπίζει σε κανένα σημείο του αγώνα προβλήματα από τους φιλοξενούμενους. Συστήθηκε εντυπωσιακά ο Σίνγκλεντον στην εκκίνηση του ματς (9 πόντους), 11 πόντους έβαλε ο Παππάς (άκουσε και το σύνθημά του), 9 ο Νίκολς που έκανε πολλή δουλειά. Μπουρούσης και Τζέιμς ήρθαν με κεκτημένη ταχύτητα από την περυσινή σεζόν βάζοντας από 13 πόντους.

2594365


(Ο Μπουρούσης - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-32, 63-50, 78-68

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σίνγκλεντον 9, Νίκολς 9, Τζέιμς 13, Μποχωρίδης 1, Φώτσης 3, Παππάς 11, Γκιστ 12, Μπουρούσης 13, Καλάθης 7, Χαραλαμπόπουλος, Φελντέιν, Ρίβερς

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ραντ 14, Σίλεϊ 6, Μεκέλ 4, Πνίνι 13, Σέγκεφ 2, Οχαγιόν 7, Γουίμς 3, Άιβερσον 4, Τσίρμπες 15, Αλεξάντερ, Σμιθ

Με τα "κίτρινα ο Διαμαντίδης"

Η Μακάμπι τίμησε τον Δημήτρη Διαμαντίδη κάνοντας του δώρο μια φανέλλα της με τον αριθμό 13 και το όνομα του δια χειρός Νίκολα Βούισιτς.

2594310


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ιτούδης-Μπαρτζώκας σημειώστε 1

Ματσάρα ήταν το πρώτο ματς της ημέρας ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Δημήτρη Ιτούδη (αποθεώθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού) να κερδίζει τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

2594175


(Μπαρτζώκας και Ιτούδης - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι Καταλανοί επέστρεψαν από ένα... χαμένο παιχνίδι (ισοφάρισαν 85-85 από 85-78), το έστειλαν στην παράταση, αλλά εκεί οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν περισσότερες λύσεις και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με100-96, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού Superfoods να αποθεώνει και τις δύο ομάδες.

2594158


(Εξαιρετικός ο Ντε Κολό - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Καταπληκτικός ο Ντε Κολό που σταμάτησε στους 28 πόντους με 11/16 σουτ, 11 προσέθεσε ο Τεόντοσιτς με 8 ασίστ, ενώ από 12 είχαν οι Κουρμπανόφ και Χίγκινς. Για τους ηττημένους, 19 είχε ο Ράις, 17 ο Τόμιτς, 16 ο Κοπόνεν, ενώ 2 ο Περπέρογλου με 1/4 σουτ. Αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φιλάθλους ο Κλαβέρ, που προτίμησε το καλοκαίρι την Βρακελώνη από την Αθήνα.

Και τώρα η ώρα Διαμαντίδη

Η κορύφωση του τουρνουά πάντως θα γίνει αύριο με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μ (σε μια μορφή τελικού κιόλας του τουρνουά, μετά τα αποτελέσματα). Κυρίως όμως η μεγάλη στιγμή θα είναι η απόσυρση της φανέλλας του Δημήτρη Διαμαντίδη.

2594340


(Ιτούδης και Διαμαντίδης - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το πρόγραμμα

18:30 Μακάμπι Fox Τελ Αβίβ-Μπαρτσελόνα Lassa
21:00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ
22:00 Παναθηναϊκός Superfoods- ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ