ΣΠΟΡ

Super League: νίκες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην 4η αγωνιστική

Super League: νίκες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην 4η αγωνιστική
Δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα 4-0 τον ΠΑΣ, που έπαιζε όμως με δέκα παίκτες, ενώ ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή των χιλίων προβλημάτων και πήρε το τρίποντο με 2-1, μόλις έμειναν από δυνάμεις οι παίκτες του "γηραιού". Οι δύο "αιώνιοι", η ΑΕΚ, ο Πλατανιάς και ο Πανιώνιος έχουν πλέον από 2 νίκες (τις οποίες μπορεί να φτάσει και ο ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται στην Τρίπολη την Δευτέρα).

«Καθάρισε» στο τέλος ο Ολυμπιακός

Με 6 αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς με την Γιανγκ Μπόις (Φιγκέιρας, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά έπαιξαν και την Πέμπτη, ντεμπούτο για Βιάνα και ο Καρντόσο βασικός) παρέταξε ο Μπέντο τον Ολυμπιακό, που αιφνιδιάστηκε από τον Ηρακλή στο ξεκίνημα με προβλήματα στην άμυνα.

17097647


(Οι παίκτες του Ηρακλή πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Ο Περόνε στο 5 τιμώρησε τους ερυθρόλευκους ανοίγοντας το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή. Όσο είχαν δυνάμεις οι παίκτες του «γηραιού» δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό παρά να απειλήσει μία φορά μόνο με τον Χουάντερσον να αποκρούει κεραυνό του Μιλοβόγιεβιτς από τα 5 μέτρα.

17096665


(Με αλλαγές στην 11άδα του Ολυμπιακού ο Μπέντο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Στο ξεκίνημα του ημιχρόνου (50) άλλαξε όμως το παιχνίδι από το πέναλτυ που κατελόγισε ο διαιτητής Φωτιάδης με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ιντζόγλου, που προσπάθησε να διώξει, και ο Τσόρι ισοφάρισε.

17096605


(Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Όσο περνούσε ο χρόνος οι νεαροί παίκτες του Ηρακλή εμφάνιζαν μυϊκά προβλήματα (πάρα πολλές διακοπές στο β ημίχρονο) και οπισθοχωρούσαν, με τους ερυθρόλευκους να πατούν πιο εύκολα την αντίπαλη περιοχή και να βάζουν το 2ο γκολ με τον Ιντέγιε Μπράουν (μόλις είχε περάσει αλλαγή), από εξαιρετική μεταβίβαση του Μάρτινς στο 75.

17096723


(Ο Ιντέγιε πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Άλλο γκολ δεν μπήκε, ενώ στο 90 ο Ιντζόγλου είδε την 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μάρτινς (χάνει το ματς με την ΑΕΚ), ενώ ο Λεοζίνιο ολοκλήρωσε περπατώντας λόγω τραυματισμού. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Κούρος του Ηρακλή, που ζαλίστηκε στα μέσα του β μέρους, από κτύπημα στο πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο (θα μείνει προληπτικά για 24 ώρες στο Ιπποκράτειο).

2595894


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Οι νεαροί παίκτες του Ηρακλή (που έχει τεράστια διοικητικά προβλήματα) ξέσπασαν σε λυγμούς στο τέλος, παρότι αποθεώθηκαν από τον κόσμο της ομάδας, που έκανε έρανο για να πληρώθουν οι ποδοσφαιριστές!

2595856


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

*Επίθεση με πέτρες από άγνωστους δέχτηκε το πούλμαν του Ολυμπιακού πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο, δίχως πάντως να υπάρχει τραυματισμός.

Με την σφραγίδα του Μπεργκ

Η αποβολή του Πασχαλάκη στο 22 (έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής) και η είσοδος του Βιγιαφάνες απλοποίησαν την κατάσταση για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΣ στην Λεωφώρο. Ο Μπεργκ έκανε πάρτυ ανοίγοντας το σκορ στο 38 με κεφαλιά σε σέντρα του Κουλιμπαλί.

2595727


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Σουηδός βρήκε ωραία αφύλαχτο τον Λουντ εντός περιοχής για το 2-0 στο 54, ενώ στο 76 έβαλε και 2ο γκολ μετά από ωραία συνεργασία με Εμποκού, Λέτο και ασσίστ του τελευταίου.

2595693


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ένας τραυματισμός του Ακόστα υποχρέωσε τον ΠΑΣ να παίξει στο τελευταίο 10λεπτο με 9 παίκτες και ο Λέτο έβαλε το γκολ που κυνήγαγε και διαμόρφωσε το τελικό 4-0 λίγο πριν την λήξη.

Σε κρίση ο Ατρόμητος

Ο Παναιτωλικός έβαλε νωρίς γκολ στο Περιστέρι (12 Ριντρίγκες) και κράτησε μακριά από την εστία του για αρκετή ώρα τον Ατρόμητο.

Όταν οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν, έχασαν ευκαιρίες δίχως να καταφέρουν να ισοφαρίσουν και σε μία από τις αντεπιθέσεις στις καθυστερήσεις ο Ουαρντά διαμόρφωσε το 0-2, που έφερε γκρίνια στους Περιστεριώτες, με τον Δέλλα πάντως να δηλώνει ότι δεν νιώθει πίεση παρά την 2η ήττα στο πρωτάθλημα.

2595843


(Ο Ουάρντα σκοράρει στο φινάλε του ματς - Πηγή: EUROKINISSI / ICON / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Δίκαιη επικράτηση της Κέρκυρας

Αυτή την φορά η Κέρκυρα ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της και επιβεβαίωσε την παράδοση, που ήθελε την Λάρισα να μην έχει κερδίσει παρά μία φορά την αντίπαλο τους.

17097356


(Οι παίκτες της Κέρκυρας πανηγυρίζουν - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ)

Τα γκολ του Ντουαλά στο 24 και του Επστάιν στο 39 εξέθεσαν την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη, και ήταν αρκετά για το τρίποντο της Κέρκυρας (αφού και επιθετικά οι Λαρισινοί ήταν ακίνδυνοι).

Τα αποτελέσματα της 4η αγωνιστικής

Ξάνθη-Πανιώνιος 0-2
Πλατανιάς-Λεβαδειακός 3-2
Βέροια-ΑΕΚ 0-2
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0
Ατρόμητος –Παναιτωλικός 0-2
Κέρκυρα-ΑΕΛ 2-0
Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2

Δευτέρα
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ