ΣΠΟΡ

Παραολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Οι πρωταγωνιστές της πιο ρομαντικής στιγμής των Αγώνων

Παραολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Οι πρωταγωνιστές της πιο ρομαντικής στιγμής των Αγώνων
REUTERS/Ueslei Marcelino

Ο Adam και η Jamey είναι ένα ζευγάρι Καναδών αθλητών και την περασμένη Παρασκευή χάρισαν στον κόσμο την πιο ρομαντική στιγμή των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η Jamey Jewells τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν ήταν 14 ετών, σπάζοντας πλευρά και σπονδύλους. Μετά το ατύχημα χρειάστηκε να περάσει σχεδόν δύο χρόνια στο νοσοκομείο, μέχρι ο φυσιοθεραπευτής της να της προτείνει να δοκιμάσει την καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο για να την βοηθήσει στην αποθεραπεία της.

Ο Adam Lancia γεννήθηκε χωρίς πόδια. Όταν ήταν ενός έτους έβαλε προσθετικά μέλη και από μικρός ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό μέσω του ποδοσφαίρου και του μπέιζμπολ. Όμως σε ηλικία μόλις 9 ετών, ανακάλυψε και λάτρεψε την καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο.

Αυτό το αγώνισμα ήταν και η αφορμή να γνωριστούν οι δύο νέοι, που στη συνέχεια παντρεύτηκαν.

Και οι δύο βρέθηκαν στο Ρίο, εκπροσωπώντας τη χώρα τους και μόλις δύο μέρες πριν προσέφεραν στον κόσμο την πιο συγκινητική στιγμή των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η Jamey είναι μέλος της ομάδας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο και την Παρασκευή η ομάδα της κέρδισε την Κίνα με 63-52.

Με το που τελείωσε ο αγώνας, ο Adam έσπευσε να συγχαρεί την αγαπημένη του και το στιγμιότυπο απαθανατίστηκε και έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου θυμίζοντας σε όλους μας πως στην αγάπη δεν υπάρχουν εμπόδια.

2016 09 16T201523Z 804598829 HT1EC9G1K9517 RTRMADP 3 PARALYMPICS RIO BASKETBALL

REUTERS/Ueslei Marcelino

ΔΗΜΟΦΙΛΗ