«Θεωρώ τον εαυτό μου ερασιτέχνη τενίστα»: Ο Πάπας Λέων ΙΔ' είναι λάτρης του τένις και μπέιζμπολ
Ο Πάπας Λέων ο 14ος.
AP PhotoΟ 69χρονος Αμερικανός Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ, νυν Πάπας Λέων ΙΔ΄, που εκλέχθηκε χθες (8/5) μετά την 4η ψηφοφορία στο Κονκλάβιο, δηλώνει λάτρης του τένις, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του-τον Αργεντινό Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο- Πάπα Φρανσίσκο- δηλωμένο οπαδό της Σαν Λορέντζο και του ποδοσφαίρου.
«Θεωρώ τον εαυτό μου ερασιτέχνη τενίστα. Από τότε που έφυγα από το Περού, είχα λίγες ευκαιρίες να παίξω, οπότε ανυπομονώ να επιστρέψω στο γήπεδο, αν και δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο μέχρι στιγμής», αποκάλυψε γελώντας σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο augustinianorder.org, τον Σεπτέμβριο του 2023, πολύ πριν εκλεγεί ο 267ος Πάπας στην ιστορία της Εκκλησίας, όπως θυμάται η εφημερίδα της Αργεντινής «La Nacion».
Φίλαθλος των Σικάγο Καμπς στο μπέιζμπολ
Γεννημένος -στις 14/9/55-στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια οικογένεια με πολυπολιτισμικές ρίζες (ο πατέρας του ήταν Γάλλος και η μητέρα του ισπανικής καταγωγής), ο Λέων ΙΔ΄ είναι επίσης γνωστός για την υποστήριξή του στην ομάδα μπέιζμπολ των Σικάγο Καμπς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Πάπας παρακολούθησε την ταινία Conclave για να ξέρει τι να περιμένει, αποκαλύπτει ο αδελφός του
Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε οδηγός φορτηγού μετά από τροχαίο στον Έβρο
15:02
Κομισιόν για Αβραμόπουλο: Το 2022 κάναμε εσωτερικό έλεγχο, όχι «έρευνα»
14:59
Το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας αναχαίτισε τάνκερ ύποπτο ότι ανήκει στον σκιώδη ρωσικό στόλο
14:53
Τρεις συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στον Γέρακα – Ξηλώθηκαν 300 μέτρα καλώδια ρευματοκλοπών
14:52