Χρυσό μετάλλιο με πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη στα 1.500μ. ελεύθερο
Η Αρτεμις Βασιλάκη
ΑΠΕ ΜΠΕΗ Αρτεμις Βασιλάκη χάρισε την Ελλάδα το τέταρτο χρυσό της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης Κ23, που ολοκληρώνεται απόψε στο Σαμορίν της Σλοβακίας.
Η 19χρονη Ηρακλειώτισσα κυριάρχησε στην κούρσα των 1.500μ. ελεύθερο από την αρχή ως το τέλος και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με το εντυπωσιακό 16:22.20, συντρίβοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών (16:26.49 από τις 2 Μαϊου στο μίτινγκ «Ακρόπολις»).
Είναι χαρακτηριστικό ότι η αθλήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου τερμάτισε σχεδόν 4,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τη δεύτερη, την Πολωνή Κλαούντια Ταρασίεβιτς (16:26.58), ενώ πλησιάζει... επικίνδυνα το πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών της Μαριάννας Λυμπερτά, που είναι 16:20.11 και «αντέχει» από το 2010.
Το βάθρο των 1.500μ. συμπλήρωσε η Γερμανία Μαριάν Πλόγκερ με 16:32.40, ενώ η Γεωργία Μακρή σημείωσε επίδοση 17:07.89 και κατετάγη έκτη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρία μετάλλια και δύο πανελλήνια ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Νέων Κολύμβησης Κ23
Ιτούδης στο CNN Greece: Τετραήμερο μπασκετικής γνώσης στην Αθήνα - Ο αθλητισμός ενώνει
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονου από 16χρονο στις Σέρρες
11:47
Γαλλία: Ακριβότερα τα μουσεία για τους τουρίστες εκτός ΕΕ - Στο επίκεντρο η ανακαίνιση του Λούβρου
11:47
Εξιτήριο για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη - «Είναι καλά στην υγεία της» λέει συνεργάτιδά της (vid)
11:39
Ένας «αποτυχημένος γαλαξίας» γεμάτος σκοτεινή ύλη: Γιατί είναι σημαντική η ανακάλυψη του Cloud-9
11:35