ΣΠΟΡ

F1: γλύτωσε από θαύμα ο Κέβιν Μάγκνουσεν στα δοκιμαστικά της Μαλαισίας

F1: γλύτωσε από θαύμα ο Κέβιν Μάγκνουσεν στα δοκιμαστικά της Μαλαισίας
Getty Images / Mark Thompson

Λίγο έλειψε να καεί ζωντανός ο Δανός οδηγός της Renault Κέβιν Μάγκνουσεν, όταν πήρε φωτιά το μονοθέσιό του στα δοκιμαστικά του grand prix στην Μαλαισία, αφού πρόλαβε τελευταία στιγμή να πεταχτεί, με την βοήθεια των μηχανικών του.

Η F1 συνεχίζεται το τριήμερο στην Μαλαισία και σήμερα ξεκίνησαν τα ελεύθερα δοκιμαστικά για τους πιλότους με την κάμερα να καταγράφει συγκολονιστικές εικόνες (δείτε εδώ) από το pit stop που έκανε ο Μάγκνουσεν με την Ρενό.

GettyImages 611467356


(Πηγή: Getty Images / Mark Thompson)

Αμέσως μετα τον πρώτο γύρο σημειώθηκε πιθανότατα διαρροή καυσίμου στο μονοθέσιο και ενώ ο ίδιος ήταν ακόμη στην θέση του οδηγού. Η έγκαιρη επέμβαση των μηχανικών του, αλλά και η άμεση αντίδραση του να πεταχτεί από το αυτοκίνητο του έσωσαν την ζωή, αφού δευτερόλεπτα μετά τυλιχτηκε στις φλόγες!

Ο ίδιος με ανάρτησή του έκανε χιούμορ με το ατύχημά του, λέγοντας ότι "περίμενε ζέστη στην Μαλαισία, αλλά όχι τόσο πολύ", όμως ήταν φανερά τρομοκρατημένος, εγείροντας και ερωτήματα για το κατά πόσο η τοποθέτηση, για λόγους ασφαλείας, halo - είδος παρμπρίζ, στο κόκπιτ θα βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Δεν είχα καταλάβει τη διαρροή, αλλά άρχισα να νιώθω τη ζέστη. Ευτυχώς πρόλαβα να βγω έξω. Δεν έχω δοκιμάσει μονοθέσιο με halo αλλά τα πέντε δευτερόλεπτα, που λένε ότι θα χρειάζεσαι για να βγεις από το μονοθέσιο είναι πολύς χρόνος».

GettyImages 611467348


(Πηγή: Getty Images / Mark Thompson)

Ο Μάγκνουσεν είχε και πάλι κτυπήσει στην εκκίνηση του αγώνα στο Βέλγιο, στα τέλη Αυγούστου, σε ένα επίσης σοκαριστικό ατύχημα.

17139451


(Ο Μάγκνουσεν ξανακάθισε στην θέση του οδηγού - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / DIEGO AZUBEL)

Ο αγώνας διακόπηκε μέχρι να αποκατασταθούν όλα στην πίστα και μάλιστα οι μηχανικοί της Ρενό κατάφεραν να ξανατρέξει το μονοθέσιο, με τους Ρόζμπεργκ-Χάμιλτον να κάνουν τους ταχύτερους χρόνους ανά σκέλος και τον Μάγκνουσεν 19ο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ