ΣΠΟΡ

Super League: νίκη 3-1 του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα

Super League: νίκη 3-1 του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο κουρασμένος Παναθηναϊκός πήρε πολύτιμο τρίποντο με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, που σπατάλησε με εξαιρετικά αμυντική τακτική τα πρώτα 45 λεπτά και όταν βγήκε στην επίθεση, έμεινε με 10 παίκτες. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε με τρία πέναλτυ που κατελόγισε ο διαιτητής Καλογερόπουλος (δύο για τους γηπεδούχους και ένα για τους Αρκάδες). Στο άλλο ματς των 18.15 Πλατανιάς και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0.

Ούτε 22 δευτερόλεπτα δεν άντεξε ο Αστέρας στην Λεωφόρο, αφού τόσο χρειάστηκε ο Μπεργκ για να ανοίξει το σκορ από ασίστ του Λουντ και να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για τους «πράσινους».

2603980


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι Αρκάδες με τον Ελευθερόπουλο για πρώτη φορά στον πάγκο τους, αλλά σχεδόν τα ίδια πρόσωπα στην 11άδα δεν παρουσίασαν κάτι διαφορετικό από τις απογοητευτικές 3 πρώτες αγωνιστικές τους, έχοντας απλά μια καλύτερη αμυντική παρουσία για περίπου 20 λεπτά μετά το γκολ.

2603988


(Ο Ελευθερόπουλος στον πάγκο του Αστέρα - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι γηπεδούχοι πάντως κυκλοφορούσαν άνετα την μπάλα, έκαναν 5-6 τελικές ακόμη πριν ο Καλογερόπουλος καταλογίσει πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Βιγιαφάνες (διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι), που μετέτρεψε στο 2-0 ο Λεντέσμα στο 39.

2604069


(Ο Λεντέσμα ευστοχεί στο πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Διαφορετικό το πρώτο 10λεπτο του β ημιχρόνου με τον Αστέρα πιο ψηλά να πιέζει και να έχεις ευκαιρίες για να μειώσει το σκορ, μέχρι το 55 όταν ο Καλογερόπουλος απέβαλε με απ ευθείας κόκκινη τον Φαρίνια (όπως ενημέρωσε ο 4ος έφτυσε τον Κουτρουμπή σε διαπληκτισμό τους στην σέντρα, με τον στόπερ του Παναθηναϊκού να τιμωρείται με κίτρινη).

Οι «πράσινοι» είχαν τον χώρο και για άλλες ευκαιρίες και τον Ιμπάρμπο να κυνηγά το γκολ, αλλά να του το αρνείται και το δοκάρι στο 59.

Στο 65 ο Τσουκαλάς έκανε μια κατά μέτωπο επέλαση και σούταρε μπαίνοντας στην περιοχή άουτ, με τον Ιβανόφ μετά να πέφτει πάνω του και τον Καλογερόπουλο να καταλογίζει δεύτερο πέναλτυ, στο οποίο ευστόχησε ο Ιωαννίδης για να μειώσει σε 2-1.

2604004


(Ιβανόφ και Τσουκαλάς διεκδικούν την μπάλα - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Αμέσως με την σέντρα οι παίκτες του Αστέρα έβγαλαν απίστευτη αντεπίθεση με τους Στανισάβλιεβιτς-Τσιλιανίδη μόνους τους στην περιοχή του Στιλ, αλλά το γύρισμα του πρώτου να προλαβαίνει τελευταία στιγμή ο Ζέκα, πριν ο νεαρός Έλληνας απλά πλασάρει στην κενή εστία.

Το ματς κύλησε ισορροπημένα στην συνέχεια αφού ο κουρασμένος Παναθηναϊκός δεν είχε τα τρεξίματα για να φανεί η αριθμητική του υπεροχή. Στο 86 ο Καλογερόπουλος καταλόγισε το 3ο πέναλτυ (!) του αγώνα σε μαρκάρισμα του Στανισάβλιεβιτς πάνω στον Χουλτ, που προσπαθούσε να μπει στην περιοχή (η πιο καθαρή παράβαση από τις τρεις) και ο Λεντέσμα ευστόχησε εκ νέου για τελικό 3-1.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε έτσι τους 10 πόντους και θα περιμένει το αποτέλεσμα από το ντέρμπυ για να δει αν θα είναι μόνος πρώτος (σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας της ΑΕΚ).

2604083


(Δύο γκολ ο Λεντέσμα - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στα Χανιά ο Πλατανιάς προσπαθούσε επί 90 λεπτά να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού, δίχως πάντως ουσιαστικό αποτέλεσμα και το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και το σύλλογο της Κρήτης να πηγαίνει στους 8 βαθμούς.

17146531


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ)

Η 6η αγωνιστική

Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Λεβαδειακός-ΑΕΛ 1-1
Ηρακλής-Πανιώνιος 1-2
Βέροια-ΠΑΟΚ 0-0
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 3-1
Πλατανιάς-Παναιτωλικός 0-0
Ολυμπιακός-ΑΕΚ (20.30)

Δευτέρα
Ξάνθη-Ατρόμητος (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ