ΣΠΟΡ

Super League: επιβλητική νίκη 3-0 του Ολυμπιακού επί της κακής ΑΕΚ

Super League: επιβλητική νίκη 3-0 του Ολυμπιακού επί της κακής ΑΕΚ
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης και το τείκό 3-0 αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του ματς. Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στο κέντρο και είχαν αποφασιστικότητα, ενώ οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν άτολμοι, αλλά και με σοβαρά τακτικά προβλήματα (αποτυχημένη επιλογή του Λαμπρόπουλου σαν αμυντικό χαφ-ο Κετσπάγια είπε στη ΣΤ ότι συζήτησε μαζί του και ήταν ανέτοιμος- και ουσιαστικά δίχως φορ), ενώ δεν μπόρεσαν ούτε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικοί, παρότι ο Ολυμπιακός είχε αγώνα την Πέμπτη.

Στο Καραϊσκάκης μπήκε μόνο μια ομάδα στα πρώτα 15 λεπτά, έτοιμη για ντέρμπυ και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός, που είχε πάθος και ενέργεια, την ώρα που η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανακόψει την επιθετική ορμή των ερυθρόλευκων.

2604176


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το γκολ του Ιντέγιε σαν σε προπόνηση με τριγωνάκι Φορτούνη, Σεμπά και του Νιγηριανού, που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής (ο Λέσκοτ αντί να πάει πάνω του, έκανε βήματα προς τα πισω και τον άφησε) στο 6 και το σουτ στο δοκάρι του Σεμπά από θέση μέσα δεξιά στο 9, ήταν απλά οι δύο καλύτερες στιγμές του Ολυμπιακού.

2604343


(το 1-0 του Ιντέγιε - Πηγή: EUROKINISSI)

2604167


(Ο Ιντέγιε πανηγυρίζει αλά Μπολτ το γκολ - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η ΑΕΚ με τον Λαμπρόπουλο δίπλα στον Γιόχανσον προσπαθούσε να καταλάβει πως θα μαρκάρει τον Φορτούνη, που έπαιζε λίγο έξω από την περιοχή του Ανέστη (ο Μάρτινς έκανε όλο το παιχνίδι από θέση κεντρικού οργανωτή, αλλά ο Γιόχανσον είχε εντολή να μαρκάρει τον Μιλιβόγιεβιτς στην πρώτη πάσα, και ο Έλληνας μέσος της ΑΕΚ ήταν πάντα ανάμεσα σε δύο παίκτες και αναγκάστηκε να πάει ακόμη και στον πάγκο για να ζητήσει οδηγίες...) και έκανε τα πάντα, δίχως κάποιον να τον μαρκάρει και όλους να τον κυνηγάνε.

2604269


(Ο Φορτούνης επελαύνει - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Και στα στημένα ο διεθνής Έλληνας μέσος είχε καλά κτυπήματα, τον πρόλαβε σωτήρια σε μια ακόμη φάση ο Λέσκοτ λίγο πριν το 45 βάζοντας κόντρα στο σουτ, που πήγαινε στην εστία, ενώ υπήρξαν και άλλες τελικές.

2604226


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ούτε επιθετικά λειτούργησε η ΑΕΚ (μετά το 20 άρχισε να κρατά κάπως μπάλα), αφού ο Μπακασέτας σε ρόλο φορ ήταν εύκολη λεία σε μακρινές μπαλιές, ο Ροντρίγκεζ έπαιζε άναρχα, ο Χριστοδουλόπουλος άφνατος, ενώ οι μοναδικές επικίνδυνες καταστάσεις δημιουργήθηκαν από τον μασκοφόρο Μάνταλο, που έβγαλε δύο καλές σέντρες μπαίνοντας σε ρόλο εξτρέμ, στην πλάτη της άμυνας.

2604205


(Δεν μπορούσε να παίξει στο ρόλο του φορ ο Μπακασέτας - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ίδια ακριβώς εικόνα και στο ξεκίνημα του β μέρους με τον Κετσπάγια να αποφασίζει να αλλάξει στο 59 τον Πατίτο Ροντρίγκεζ με τον Πέκχαρτ (στέλνοντας στα άκρα τον Μπακασέτα), όμως ο Αργεντινός δευτερόλεπτα πριν την αλλαγή έχει κτυπήσει αντίπαλο του (Φιγκέιρας), αλλά δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή.

2604349


(O Μάρτινς σουτάρει για το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Εκεί που φαινόταν να ισορροπεί κάπως τον ρυθμό η ΑΕΚ, ήρθε ένα λάθος του Λαμπρόπουλου (αποτυχημένη επιλογή αντί του Μάρτινς για τον Κετσπάγια), ο Μάρτινς του «τσιμπάει» την μπάλα και μπαίνοντας με φόρα στην περιοχή εκτέλεσε για το 2-0 στο 64.

2604328


(Ο Μάρτινς πανηγυρίζει - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Και στο 79 ήρθε και η τύχη να αποτελειώσει τον Κετσπάγια, αφού σε αντεπίθεση ο Φορτούνης κέρδισε την μπάλα και από την κόντρα εκτός περιοχής, με τον Λαμπρόπουλο, κατέληξε στην γωνία του Ανέστη για το 3-0.

2604368


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο 84 έγινε η πρώτη κανονική ευκαιρία της ΑΕΚ, μετά από λάθος των αμυντικών του Ολυμπιακού, αλλά ο Μάνταλος πλάσαρε πάνω από την εστία του Καπίνο και αμέσως μετά και δεύτερο λάθος, έφερε ένα σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής στο κάθετο δοκάρι.

2604348


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Μάρτινς, Φορτούνης και Ιντέγιε ήταν οι καλύτεροι για τους γηπεδούχους, δίχως να υστερήσει κάποιος, ενώ μόνον ο Τσινγκρίνσκι και ο μασκοφόρος Μάνταλος ήταν έτοιμοι για ένα ντέρμπυ.

Η 11άδα του Ολυμπιακού (4-2-3-1): Καπίνο / Φιγκέιρας, Μποτία (46 Βιάνα), Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια / Μιλιβόγιεβιτς, Μάρτινς (69 Καμπιάσο) / Ελιονούσι, Φορτούνης (80 Τσόρι Ντομίνγκεζ), Σεμπά / Ιντέγιε
Η 11άδα της ΑΕΚ (4-2-3-1): Ανέστης / Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ / Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον / Χριστοδουλόπουλος (72 Πλατέλας), Μάνταλος, Ροντρίγκεζ (59 Πέκχαρτ) / Μπακασέτας.

2604369


(Πηγή: EUROKINISSI)

Η 6η αγωνιστική

Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Λεβαδειακός-ΑΕΛ 1-1
Ηρακλής-Πανιώνιος 1-2
Βέροια-ΠΑΟΚ 0-0
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 3-1
Πλατανιάς-Παναιτωλικός 0-0
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0

Δευτέρα
Ξάνθη-Ατρόμητος (19.30)

Η βαθμολογία (4 αγώνες)

1 Παναθηναϊκός 10
2 Ολυμπιακός 9
3 Πανιώνιος 9
4 Πλατανιάς 8
5 ΑΕΚ 7
6 ΠΑΣ Γιάννινα 7
7 ΑΕΛ 5
8 ΠΑΟΚ 5
9 Παναιτωλικός 5
10 Λεβαδειακός 4
11 Βέροια 4
12 Κέρκυρα 3
13 Ατρόμητος 3 (3ματς)
14 Ηρακλής 2
15 Ξάνθη 1 (3 μάτς)
16 Αστέρας Τρ. 0

ΔΗΜΟΦΙΛΗ