ΣΠΟΡ

Με την ΑΕΚ συμπληρώθηκε η τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ

Με την ΑΕΚ συμπληρώθηκε η τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ
Ο Ντίξον οδήγησε την ΑΕΚ στους 4 του Κυπέλλου μπάσκετ EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Μετά τους Παναθηναϊκό Superfoods, Ολυμπιακό και Άρη, ήταν η σειρά της ΑΕΚ σήμερα να σφραγίσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, νικώντας τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 98-57, δείχνοντας ότι και αυτή (όπως και ο Άρης) μπορούν να δυσκολέψουν περισσότερο εφέτος τους δύο "αιώνιους".

Ο Κόροιβος ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο σκοράροντας μόνο με τρίποντα, ενώ κατάφερε και στο ξεκίνημα το β δεκαλέπτου να είναι κοντά στο σκορ. Η ΑΕΚ με πολλή ενέργεια στην άμυνα και επιθέσεις τόσο μέσα στη ρακέτα, όσο και από την περιφέρεια, έβρικσε πάντα λύσεις και απέκτησε μια σημαντική διαφορά στο ημίχρονο.

2607527


(Ο Ζντοβντς δίνει οδηγίες - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το καλύτερο διάστημα του αγώνα για την ομάδα του Γιούρι Ζντόβτς ήταν το τρίτο δεκάλεπτο, όταν και οι νέα γενιά Ελληνών παικτών (όπως ο Σκουλίδας) πρόσθεσαν πόντους, αλλά κυρίως αμυντική προσήλωση και η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +33 (77-41). Κορυφαίος σκόρερ ήταν και πάλι ο Μάικ Ντίξον με 20 πόντους, ο Διονύσης Σκουλίδας είχε 11, πολύ καλός ήταν ο Τζαουάντ Γουίλιαμς (12π.), ενώ πήραν αρκετό χρόνο Μωραΐτης (6π.) και Τσαλμπούρης (7π.). Δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος Βασιλειάδης και ο Λαρεντζάκης, που ένιωσε ενοχλήσεις.

2607574


(Πολύ καλή εμφάνιση ο Σκουλίδας - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 47-33, 75-48, 98-57

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 10, Σάκοτα 4, Μιλόσεβιτς 8, Χαριτόπουλος, Ντίξον 20, Όουενς 4, Ιβάνοβιτς 7, Μωραΐτης 6, Μαυροειδής 9, Σκουλίδας 11, Γουίλιαμς 12, Τσαλμπούρης 7.

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Γκότσερ 8, Χολ 4, Μιχάλογλου, Ρίτσαρντ 12, Σαχπατζίδης 7, Χατζηνικόλας 10, Σπυριδωνίδης 2, Μπράουν 9, Αποστολίδης 1, Κάτζος, Μπεκρής 4.

Η ΑΕΚ έφτασε στα ημιτελικά μετά από 10 χρόνια και η κλήρωση για να προκύψουν τα ζευγάρια, που θα διεκδικήσουν (15/1/2017) την παρουσία τους στον τελικο, θα γίνει τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε σχετικά

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Άρης προκρίθηκαν στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ