ΣΠΟΡ

Χρυσό μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Χρυσό μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Reuters / JEREMY LEE

Είναι η κορυφαία στον κόσμο και η Άννα Κορακάκη το έδειξε και στον τελικό του Παγκόσμιου Κύπελλου σκοποβολής, που φιλοξενείται στην Μπολόνια κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 25 μέτρων.

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο προκρίθηκε με την 5η επίδοση στον τελικό, όμως εκεί απέδειξε από το ξεκίνημα την ανωτερότητά της και κατέκτησε δίκαια την πρώτη θέση, αφήνοντας την Κορεάτισσα Κιμ και τρίτη την Ουκρανή Κόστεβιτς.

Με ψυχραιμία από το ξεκίνημα του τελικού και τα στάδια αποκλεισμού πήρε κεφάλι στην διαδικασία και έφτασε μέχρι την τελική δυάδα με την αθλήτρια της Κορέας. Ακόμη και εκεί ήταν καλύτερη με 3-2 (παρότι είχε ήδη εξασφαλίσει το χρυσό, στο τελευταίο σετ βολών, έχοντας προβάδισμα 6 βαθμών από την αντίπαλο της, πριν ξεκινήσουν) και συνολικό σκορ 39-32, ανεβαίνοντας δίκαια στην κορυφή.

korakaki world cup

Είχε ήδη την εφετινή χρονιά δύο αργυρά μετάλλια στον 4ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μπακού (συνολικά γίνονται 4 διοργανώσεις και ένανς τελικός), ενώ πέρυσι στον τελικό των 10 μέτρων στο Μόναχο ήταν πάλι στο 2ο σκαλί του βάθρου στα 10 μέτρα, πίσω από την Σέρβα Αρούνοβιτς).

Αύριο θα αγωνιστεί και στον αγώνισμα των 10 μέτρων (προκιριμάτικα 9.45-10.35, τελικός 17.00), αγώνισμα στο οποίο κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ