ΣΠΟΡ

Ασημένιο μετάλλιο και στα 10 μέτρα για την Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ασημένιο μετάλλιο και στα 10 μέτρα για την Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Ζανγκ, Ζαβάλα Βάσκες και Κορακάκη στον τελικό των 10 μέτρων ISSF

Σε "τελική μονομαχία - shoot out" έχασε η Άννα Κορακάκη το χρυσό μετάλλιο στα 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, από την Μεξικανή Ζαβάλα Βάσκες, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανεβαίνοντας πάντως για 2η φορά στο βάθρο μετά την κυριαρχία της στα 25 μέτρα.

Η Κορακάκη βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη βολή, καθώς ήταν καλύτερη της η Οντριάν από την Μογγολία. Στη συνέχεια πέρασε μπροστά και την ακολούθησε μέχρι την 12η βολή η Βουλγάρα Μπόνεβα.

Εκεί η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είχε βολή 10,3 και η Μπόνεβα 8,7 χάνοντας επαφή με την κορυφή, αφού την προσπέρασε η Ζαβάλα Βασκες από το Μεξικό. Με σταθερές βολές και ψυχραιμία η Άννα Κορακάκη διατήρησε το προβάδισμα ενώ οι υπόλοιπες αθλήτριες μία μία αποχωρούσαν (έχει αλλάξει το σύστημα και οι αγώνες διεξάγονται πλέον με δύο κύκλους βολών, και στη συνέχεια διαδοχικούς αποκλεισμούς του χειρότερου).

korakaki 10 3 001


(Πηγή: ISSF)

Στο φινάλε έγινε μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δύο αθλήτριες, με την Μεξικανή να μειώνει σε 0,2 την διαφορά αρχικά και στη συνέχεια να ισοφαρίζει σε 201 (το παγκόσμιο ρεκόρ της Κορακάκη στα junior) και χρειάστηκε shoot out.

final 10 m korakaki

Η Κορακάκη δεν ήταν εύστοχη με βολή στα 9,1 και η Μεξικανή με 9,8 πήρε τη νίκη. 3η η Χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο Ζανγκ.

korakaki vaskez


(Η αγκαλιά της Κορακάκη στη νικήτρια - Πηγή: ISSF)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ