ΣΠΟΡ

Θεατής έχασε τη ζωή του στο ράλλυ αντίκας του Σαν Μαρίνο

Θεατής έχασε τη ζωή του στο ράλλυ αντίκας του Σαν Μαρίνο
RALLYLEGEND OFFICIAL FACEBOOK PAGE

Λϊγες ημέρες μετά την Σιβηρία, ένα ακόμη δυστύχημα κόστισε την ζωή σε θεατή αγώνων ράλλυ αυτοκινήτου, κατά την διάρκεια του 14ου αγώνα με αγωνιστικά-αντίκες στο Σαν Μαρίνο.

Το ράλλυ στο Σαν Μαρίνο (14ο εφέτος) είναι από τα πλέον φημισμένα και συγκεντρώνει θεατές από όλη την Ιταλία, που έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μερικούς από τους σπουδαιότερους οδηγούς του παρελθόντος και να ξαναθυμηθούν αμάξια, που έγραψαν ιστορία τις περασμένες δεκαετίες.

rally legend3


(Πηγή: RALLYLEGEND OFFICIAL FACEBOOK PAGE)

Το οδηγικό λάθος από τον Ενρίκο Μπονάσο και την Αλίκη Παλάτσι δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα το Renault Clio με το νούμερ 44 να φύγει από τον ολισθηρό δρόμο και να πέσει πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος. Η εικόνα του αγωνιστικού αυτοκινήτου να πέφτει με δύναμη πάνω στον κόσμο, ήταν σοκαριστική σε όσους βρίσκονταν στον χώρο και παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα την τρελή πορεία του.

(το βίντεο ξεκινά στα 5 δευτερόλεπτα και περιέχει σκληρές εικόνες)

Ο 57χρονος Ενρίκο Ανσελμίνο έχασε την ζωή του, καθώς δεν πρόλαβε να αντιδράσει, ενώ οκτώ ακόμη θεατές βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Μία εξ αυτών νοσηλεύεται μάλιστα σε κρίσιμη κατάσταση στην Τσεζένα. Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, οι θεατές που ενεπλάκησαν στο δυστύχημα δεν βρίσκονταν στον προκαθορισμένο χώρο πίσω από τις μπάρες. Πάντως διέκοψαν άμεσα τον αγώνα και μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του άτυχου θεατή, αποφάσισαν να θεωρήσουν, ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε.

rally legend2


(Η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ