ΣΠΟΡ

Η Συρία που μάχεται, αντιστέκεται και νικά την Κίνα στα Προκριματικά του Μουντιάλ...

Η Συρία που μάχεται, αντιστέκεται και νικά την Κίνα στα Προκριματικά του Μουντιάλ...
Getty Images/Ideal Images

Τη στιγμή που ο Μαχμούντ Αλ Μαβάς έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα και χάριζε στη Συρία την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σε αυτή την προκριματική φάση, αναγκάζοντας παράλληλα την Κίνα στην πρώτη εντός έδρας ήττα από το 2011 και έπειτα, στο Χαλέπι μια από τις πολλές ρουκέτες που εκτοξεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα απειλούσε ένα από τα ελάχιστα σπίτια που παραμένουν όρθια, ενώ οι λιγοστοί γιατροί ενός νοσοκομείου έτρεχαν να βοηθήσουν τους εκατοντάδες σοβαρά τραυματισμένους αμάχους. Πάντως κανείς δεν ενδιαφερόταν για ποδόσφαιρο ή είχε ιδέα τι συνέβαινε εκείνη την ώρα στην πόλη Sian.

Για τον Μαβάς, τους συμπαίκτες και τον προπονητή του, ωστόσο, αυτή η νίκη ήταν ξεχωριστή. Όχι γιατί δίνει στη Συρία κάποιες λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Άλλωστε, παίζοντας μονίμως εκτός έδρας (εξαιτίας του εμφυλίου, η Συρία δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια στο Ομάν) και έχοντας ελάχιστη δυναμική ως ομάδα, δεν τρέφει αυταπάτες.

Και μόνο όμως που κάποιος Σύρος, πρόσφυγας ή μη, θα χαμογελασει έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, μαθαίνοντας ότι κόντρα σε όλα τα προγνωστικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μιας διαλυμένης χώρας όρθωσε ανάστημα, είναι μεγάλη υπόθεση. Αυτή η λεπτομέρεια δίνει στη συγκεκριμένη επικράτηση πολύ περισσότερους πόντους από τους τρεις μιας απλής νίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ