ΣΠΟΡ

Έτοιμος για υψηλές πτήσεις και ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο!

Έτοιμος για υψηλές πτήσεις και ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο!
Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με τον μικρό Αλέξανδρο Twitter / @Thanasis_ante43)

Η δυναστεία των αδελφών Αντετοκούνμπο μοιάζει να ανατέλει στις ΗΠΑ, αφού και το τέταρτο μέλος της οικογένειας, ο μικρός Αλέξανδρος είναι έτοιμος για υψηλές πτήσεις. Ίσως ψηλότερα και από τον μεγάλο αδελφό και σταρ του NBA και των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο μεγάλος αδελφός Φράνσις έμεινε στη Νιγηρία και έπαιξε ποδόσφαιρο. Οι υπόλοιποι τέσσερεις όμως, παρότι μικροί ονειρευόντουσαν το Champions League (!) ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μια απίθανη δυναστεία στον χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ, γράφοντας μια καταπληκτική ιστορία στις σελίδες του αθλητισμού.

Εμείς γνωρίσαμε πρώτο, τον τρίτο γιο της οικογένειας Αντετοκούνμπο, τον Γιάννη. Αυτός έκανε το μεγάλο άλμα στο NBA από τον Φιλαθλητικό και πλέον όχι απλά αγωνίζεται, αλλά ο Giannis είναι και ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στον μαγικό κόσμο του Αμερικανικού μπάσκετ με την φανέλα των Μπακς.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι μεγαλύτερος από το Γιάννη, και παρότι έπαιζε και εκείνος στον Φιλαθλητικό, ανακαλύψαμε λίγο αργότερα το ταλέντο του. Είναι το ίδιο εκρηκτικός και εντυπωσιακός όπως ο Γιάννης, αλλά όχι τόσο χαρισματικός σκόρερ. Η Νέα Υόρκη τον απέκτησε, πρόλαβε να πάρει γεύση από τον μαγικό κόσμο του NBA (παίζοντας σε λίγα ματς), και το καλοκαίρι αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει τις υψηλές του πτήσεις στην Ευρώπη. Η εθνική ήταν το διαβατήριο του και η Ανδόρα του έδωσε συμβόλαιο στο Ισπανικό πρωτάθλημα.

Πιο ψηλός και αλτικός από τους δύο θα εξελιχθεί πιθανότατα ο 18χρονος Κώστας Αντετοκούνμπο. Όπως λένε οι ειδικοί δεν διαθέτει την πάσα ή την τεχνική του Γιάννη, αλλά είναι πολύ καλύτερος σουτέρ από ό,τι ήταν ο αδελφός του στην ηλικία του (!). Εξαιτίας των κανονισμών σχετικά με τις Ακαδημαϊκές επιδόσεις των αθλητών, δεν θα αγωνιστεί εφέτος στο NCAA με τους Dayton Flyers αλλά από το 2017 κανονικά για 4 χρόνια. Θα έχει έτσι την δυνατότητα να διεκδικήσει θέση στο NBA, ενώ θα αποτελέσει πλέον και βασικό μέλος της εθνικής Νέων (ήδη πήρε το βάπτισμα του πυρός).

Και τώρα έρχεται και ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο, ο βενιαμίν, ο Άλεξ όπως τον φωνάζουν. Στα 16 του ακόμη στο high school αλλά τα προσοντα του ίσως τα καλύτερα όλων. Αρκεί να ακούσετε πως μιλάνε ο Γιάννης και ο Θανάσης για το ποιος είναι ο πιο ταλαντούχος της οικογένειας... το βιντέακι, που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram μοιάζει να τους επιβεβαιώνει.

https://www.instagram.com/p/p

Όνειρο τους, όπως είχαν αποκαλύψει μιλώντας πρόσφατα στο CNN είναι κάποια στιγμή να μπορέσουν να αγωνιστούν και οι 4 μαζί στο NBA. Το ταλέντο το έχουν. Με λίγη τύχη, σύντομα θα το ανακαλύψουμε.

antetonounbros


(Πηγή: Twitter / Thanasis_ante43)

(Θυμηθείτε την συνέντευξη τους)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ