ΣΠΟΡ

Νέο γήπεδο για την ομάδα των Νέβιλ, Γκιγγς, Μπατ και Σκόουλς

Νέο γήπεδο για την ομάδα των Νέβιλ, Γκιγγς, Μπατ και Σκόουλς
Η "τάξη του 92": Σκόουλς, Φιλ Νέβιλ, Μπατ, Γκιγγς, Μπέκαμ, Γκάρι Νέβιλ Getty Images / Stuart C. Wilson

Είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο ως η "τάξη του 92": Φιλ και Γκάρι Νέβιλ, Πολ Σκόουλς, Ράιαν Γκιγγς, Νίκι Μπατ και Ντέιβιντ Μπέκαμ έγραψαν ιστορία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο τελευταίος έφυγε στις ΗΠΑ, αλλά οι 5 πρώτοι συνεχίζουν σαν μια παρέα την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο.

Μπορεί ο καθένας να έχει φιλοδοξίες να κάνει καριέρα σαν προπονητής, υπάρχει όμως ένα εγχείρημα που τους ενώνει. Η ερασιτεχνική Σάλφορντ Σίτυ, είναι η ομάδα που έχουν φτιάξει και την οποία φιλοδοξούν να απολαύσουν κάποια στιγμή και στις επαγγελαμτικές κατηγορίες του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Και επειδή ξέρουν πολύ καλά πως μπαίνουν οι βάσεις της επιτυχίας, οι 5 "μπέμπηδες" ανακοίνωσαν τα σχέδια ενός νέου σύγχρονου γηπέδου, ώστε να προσελκύσουν ακόμη περισσότερι κόσμο αλλά και επενδύσεις, ώστε να εξελιχθεί ο σύλλογος.

GettyImages 453300240


(Πηγή: Getty Images / Dave Thompson)

Το στάδιο στο Moor Lane χωράει αυτή την στιγμή 1600 θεατές, αλλά με την ανακατασκευή θα ξεπεράσει τις 5000. Νέες κερκίδες, ειδικές σουίτες για χορηγούς και μέλη της διοίκησης και ένα έξτρα κλαμπ για τους οργανωμένους, χωρητικότητας 600 θέσεων.

Είπαμε. Ο στόχος το 2020 η ομάδα να είναι στην Football League. Απέχει πλέον 2 κατηγορίες και το νέο γήπεδο θα είναι το ορμητήριο της Σάλφορντ Σίτυ για την άνοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ