ΣΠΟΡ

Super League: ήττα του Παναθηναϊκού στην έδρα του από την Ξάνθη

Super League: ήττα του Παναθηναϊκού στην έδρα του από την Ξάνθη
EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Η Ξάνθη εξελίσσεται σε κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού και κατάφερε να τον υποχρεώσει στην πρώτη εφετινή του ήττα με 2-1, μέσα μάλιστα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, και με δύο καταπληκτικά γκολ. Μόνος πρώτος στην κορυφή πλέον ο Ολυμπιακός.

Ο Λουτσέσκου κατάφερε να μπλοκάρει την δημιουργία του Παναθηναϊκού στο κέντρο, περιορίζοντας τον στο α κυρίως ημίχρονο σε ελάχιστες τελικές, ενώ ένα απίθανο φάουλ του Ντε Λούκας στο 34 (από θέση έξω δεξιά, με το αριστερό πόδι στην γωνία του Στιλ), έφερε τους Ξανθιώτες μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο.

2614156


(Ο Στιλ κοιτά την μπάλα στα δίχτια του - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Ο Αντρέα Στραματσιόνι έριξε στο παιχνίδι τον Λέτο, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα του "τριφυλλιού", που πίεσε την εστία της Ξάνθης, δίχως όμως υπομονή και καθαρό μυαλό. Πάντως ο Αργεντινός κατάφερε να βρει στόχο στο 62 μετά από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων και την μπάλα να καταλήγει στην γωνία του Ζίφκοβιτς μετά από κόντρα και στο πόδι του Φλίσκα.

2614306


(Ο Λέτο σουτάρει για την ισοφάριση του Παναθηναϊκού - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως και ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού διαμαρτύρονταν για τον Σολτάνι, που είχε πέσει τραυματίας στο έδαφος, μια μακρινή μεταβίβαση προς την εστία του Στιλ και κεφαλιά πάσα του Γιουνές, επέτρεψαν στον Βασιλακάκη να σουτάρει με μία περνώντας την μπάλλα πάνω από τον Στιλ, που ήταν εκτός εστίας.

2614308


(Απίθανο γκολ από τον Βασιλακάκη - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Το ματς ολοκληρώθηκε με σπασμωδικές ενέργειες και γεμίσματα από τον Παναθηναϊκό, ενώ δύο φορές που χρειάστηκε ο Ζίφκοβιτς κράτησε το πολύτιμο τρίποντο (πρώτο για την Ξάνθη στο πρωτάθλημα), διατηρώντας τον Ολυμπιακό πρώτο με 12 βαθμούς και τον Παναθηναϊκό στους 10.

2614328


(Απογοητευμένοι Ζέκα και Στιλ μετά το 2ο γκολ της Ξάνθης - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στις 18.15 παίζουν ο Ατρόμητος με την Βέροια (ενώ αναβλήθηκε το ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός εξαιτίας του σεισμού), στις 20.30 είναι το ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ-Ηρακλή (που ξεκίνησε δυστυχώς με επεισόδια) και αύριο Δευτέρα η ΑΕΛ υποδέχεται την ΑΕΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ