ΣΠΟΡ

Super League: με Πλατέλλα πέρασε από την Λάρισα η ΑΕΚ

Super League: με Πλατέλλα πέρασε από την Λάρισα η ΑΕΚ
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Σπουδαίο τρίποντο της ΑΕΚ μέσα στην Λάρισα με 2-1, και πρωταγωνιστή τον Πλατέλλα που πέτυχε 2 γκολ. Με τριάδα στο κέντρο Γιόχανσον, Μάνταλο, Μπακασέτα η ΑΕΚ έβγαλε φάσεις, αλλά είχε πολλά προβλήματα ανασταλτικά (μόνον ο Πλατέλλας έδινε βοήθειες στα μπακ) και δέχτηκε έντονη πίεση από την ΑΕΛ.

Το πρώτο ημίχρονο στην Λάρισα ήταν χορταστικό καθώς η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς (4) με εξαιρετικό σουτ του Πλατέλλα έξω από την περιοχή, που κατέληξε στην γωνία του Καβουσάκη, ενω η ΑΕΛ στην συνέχεια δεν κλείστηκε στην άμυνα της, αλλά κυνήγησε την ισοφάριση.

Σε μια αντεπίθεση της ΑΕΚ στο 30 και μετά από κόντρες μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε και πάλι στον εξτρέμ της ΑΕΚ που σκόραρε για 2η φορά, αυτό που τελικά αποδείχθηκε και το "χρυσό γκολ" για τον Δικέφαλο.

2614949


(Ο Πλατέλλας πανηγυρίζει - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τρία λεπτά αργότερα μια κακή συνεννόηση του Ανέστη με τον Τσιγκρίνσκι, επέτρεψε στο Ναζλίδη να μπει σφήνα στην μικρή περιοχή και να μειώσει σε 2-1 για την ΑΕΛ.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να κλειδώσει το τρίποντο έχοντας δοκάρι στο 38 σε προσπάθεια για κεφαλιά του Αραβίδη και την μπάλα από το κεφάλι του Φάρκας (που τον μάρκαρε) να μην μπαίνει στα δίχτυα, κεφαλιά στο 42 του Γιόχανσον δίπλα από την εστία, τον Αραβίδη από τα 4 μέτρα μόνος του στο 48 να σουτάρει άουτ και τον Πλατέλλα στο 68 να σουτάρει λίγο κάτω από το κέντρο στην κενή εστία (με τον Καβουσάκη να έχει βγει εκτός περιοχής), αλλά δίπλα από το δοκάρι.

2614975


(Δεν ήταν αρκετό το γκολ του Ναζλίδη στην ΑΕΛ - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η δεύτερη κίτρινη του Γκάλο στο 72 έφερε την ΑΕΛ να κυνηγά ακόμη πιο πιεστικά την ισοφάριση, με τον Ανέστη δυο φορές να την σταματά, ενώ το ματς αφού έληξε, είχε μια ακόμη κόκκινη για τον Δικέφαλο με τον Χριστοδουλόπουλο να αποβάλεται (ενώ είχε βγει αλλαγή από το 52, αλλά διαπληκτίστηκε με τον Γιοβάνοβιτς, που επίσης τιμωρήθηκε) και την ομάδα του να έχει πρόβλημα στα άκρα της (τιμωρημένος ο Πατίτο, τραυματίας και ο Βάργκας) ενόψει του σπουδαίου αγώνα με τον Πανιώνιο το Σάβατο.

2615096


(Η αποβολή του Χριστοδουλόπουλου - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στην βαθμολογία ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με 12 βαθμούς, η ΑΕΚ έπιασε τον Παναθηναϊκό στους 10 και ο Πανίώνιος έχει 9.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ