ΣΠΟΡ

Χρυσό μετάλλιο στον 33ο Μαραθώνιο ο Χριστόφορος Μερούσης

Χρυσό μετάλλιο στον 33ο Μαραθώνιο ο Χριστόφορος Μερούσης
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, ο 33ος κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας με 43.000 δρομείς να έχουν φορέσει τα αθλητικά τους για να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία.

Νικητής της κλασικής διαδρομής αναδείχθηκε με χρόνο 2:21:22 και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Έλληνας πρωταθλητής από τη Χίο, Χριστόφορος Μερούσης, κοντά στις 2:19:00 που είναι το ατομικό του ρεκόρ.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τη διαδρομή ο Δημήτρης Θεοδωράκος κάνοντας 2:27:03, ενώ στην τρίτη θέση ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης με 2:27:28.

Στην κατηγορία των γυναικών, πρώτη ήταν η Μινόρι Χαγιακούρι από την Ιαπωνία με 2:52.42, ενώ ακολούθησαν οι Ουρανία Ρεμπούλη, Μάγδα Γαζέα και Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου.

Ξεχώρισαν αρκετοί αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος καθώς λόγω οικονομικών προβλημάτων, ο ΣΕΓΑΣ δεν προσκάλεσε αθλητές της ξένης ελίτ να τρέξουν.

Στα 10 χιλιόμετρα πρώτευσαν στους άντρες ο Κώστας Γκελαούζος και στις γυναίκες η Αναστασία Καρακατσάνη.

Πρώτος ολοκληρώθηκε ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων με νικητές τον Χρήστο Καλλία στους άντρες και την Αναστασία Μαρινάκου στις γυναίκες.

Σε αυτό τον αγώνα συμμετείχαν και αρκετές διασημότητες από την Ελλάδα ενώ στην εξέδρα των επισήμων παρακάθισαν ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντούρα, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Από χθες η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στο ανοδικό ρεύμα από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την Ερατοσθένους, λόγω των απαιτούμενων εργασιών στο χώρο μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο ενώ σήμερα τα μέτρα της τροχαίας έχουν ξεκινήσει από τις 05:00 το πρωί και τμηματικά θα διαρκέσουν μέχρι τις 19:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ