ΣΠΟΡ

Ο Πορτογάλος Ζοσέ Μοράις νέος προπονητής στην ΑΕΚ

Ο Πορτογάλος Ζοσέ Μοράις νέος προπονητής στην ΑΕΚ
Ο συνεργάτης του Ζοσέ Μουρίνιο, Ζοσέ Μοράις στον πάγκο της ΑΕΚ Getty Images / Michael Regan

Λίγες ώρες μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Τιμούρ Κετσπάγια, η ΑΕΚ συμφώνησε με τον Πορτογάλο Ζοσέ Μοράις, πρώην συνεργάτη του Μουρίνιο, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο 51 ετών τεχνικός, ήταν για χρόνια στενός συνεργάτης του Ζοσέ Μουρίνιο: Πόρτο από το 2003, Ίντερ (2009-10), Ρεάλ Μαρίτης (2010-13) και Τσέλσι (2013-14). Κέρδισε σαν πρώτος προπονητής το Super Cup της Σαουδική Αραβίας με την Αλ Σαμπάαμπ. Εφέτος ανέλαβε στην Τουρκία την Αντάλιασπορ του Σαμουέλ Ετόο (που είχε καθίσει για λίγους αγώνες στον πάγκο), τερματίζοντας στην 9η θέση, όμως το κακό ξεκίνημα στο τρέχον πρωτάθλημα έφερε το διαζύγιο στις αρχές του μήνα.

13755891


(Ο Μοράις με τον Τόρες στην προπόνηση της Τσέλσι - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / KIERAN GALVIN)

Μάλιστα ο Ζοσέ Μοράις είχε πρόσφατα (στην διακοπή των πρωταθλημάτων) ταξιδέψει στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του, για τουριστικούς λόγους όπως είπε, πιθανότατα όμως υπήρξε κάποια επαφή με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, που αναζητούσαν προπονητή μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του "διαζυγίου" με τον Κετσπάγια ο Μοράις βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Πορτογάλος τεχνικός υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν συμβόλαιο με τον Δικέφαλο (με οψιόν για μια σεζόν επιπλέον).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ