ΣΠΟΡ

Europa League: λύγισε στο φινάλε ο ΠΑΟ και ισοφαρίστηκε, δίκαια έχασε ο ΠΑΟΚ

Europa League: λύγισε στο φινάλε ο ΠΑΟ και ισοφαρίστηκε, δίκαια έχασε ο ΠΑΟΚ
Δεν ήταν αρκετά τα δύο γκολ του Ιμπάρμπο στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το τρίποντο στη Λιέγη προηγούμενος 2-0 με πρωταγωνιστή τον Ιμπάρμπο, αλλά ένα τραβηγμένο πέναλτυ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έδωσε τη δυνατότητα στη Σταντάρ να μειώσει και να φτάσει στο β μέρος στην ισοφάριση. Ο ΠΑΟΚ κατώτερος του αναμενόμενου έχασε δίκαια 2-0 από την Καραμπάγκ και μπαίνει σε περιπέτειες για την 2η θέση.

Το πέναλτυ-φάντασμα και η κόπωση λύγισαν τον Παναθηναϊκό

Χωρίς τον Μπεργκ που σήκωσε πυρετό και δεν ήταν ούτε στον πάγκο ο Αντρέα Στραματσιόνι επέλεξε τον Λέτο στην επίθεση, πίσω από τον Ιμπάρμπο, με τους «πράσινους» να κυνηγούν το τρίποντο.

Και ο Κολομβιανός με ένα καταπληκτικό γκολ άνοιξε το σκορ στο 12 για τον Παναθηναϊκό σουτάροντας από το δεξιό γάμα της μεγάλης περιοχής στην απέναντι γωνία της εστίας της Σταντάρ.

2616910


(Πηγή: EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός περίμενε τη Σταντάρ, που δεν δημιούργησε κάτι σημαντικό και σε μια ακόμη κόντρα επίθεση, ο Λέτο βρήκε τον Κολομβιανό στο 36, που τελείωσε ιδανικά από το ημικύκλιο της περιοχής για το 0-2.

Στο 45 η Σταντάρ ξαναμπήκε στο ματς από ένα πολύ αυστηρό πέναλτυ, που κατελόγισε ο βοηθός γραμμής σε μαρκάρισμα του Κουτρουμπή στον Ορλάντο Σα (ο Έλληνας παίκτης απλά πίεσε με το σώμα του) και μετέτρεψε σε γκολ ο Εντμίλσον για το 1-2, με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα (ο Ζέκα είδε κίτρινη και θα λείψει από τη Λεωφόρο στο ματς με τους Βέλγους, ενώ τραυματίστηκε στο 76 και λογικά δεν θα παίξει ούτε στη Βέροια).

2617051


(Πηγή: EUROKINISSI)

Στην ανάπαυλα αποβλήθηκε και ο Στραματσιόνι, που διαμαρτυρήθηκε εντονότατα (και δίκαια) για το πέναλτυ στον Πολωνό ρέφερι Στεφάνσκι, ενώ ο Σάμπα δεν μπόρεσε να συνεχίσει (θλάση) και τον αντικατέστησε ο Ιβανόφ.

Οι Βέλγοι με την ψυχολογία στο πλευρό τους μπήκαν ορμητικά και απείλησαν την εστία του Παναθηναϊκού φτάνοντας απέναντι στον Στιλ, αλλά οι τελικές του Σα κατέληξαν άουτ.

2616908


(Πηγή: EUROKINISSI)

Το «τριφύλλι» πάντως δεν είχε πια και δυνάμεις, έχασε με τραυματισμό και τον Ζέκα και υποχρεώθηκε να αμύνεται μαζικά μέχρι το τέλος και δεν άντεξε στο 82 όταν σε φάουλ της Σταντάρ άνοιξε το τείχος και ο Στιλ είδε την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του για το 2-2. Μόνο νίκη θέλει τώρα ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο με την Σταντάρ (χωρίς πάντως τους Ζέκα και Βιγιαφάνιες, που συμπλήρωσαν κάρτες).

Η 11άδα του Παναθηναϊκού (5-3-2): Στιλ / Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Σάμπα (46 Ιβανόφ), Μολέδο, Χουλτ / Λεντέσμα, Ζέκα (76 Μποκού), Βιγιαφάνιες / Ιμπάρμπο, Λέτο (74 Λουντ).

Στο άλλο ματς του ομίλου ο Άγιαξ με το Ζιέχ άνοιξε το σκορ στην έδρα της Θέλτα, που ισοφάρισε όμως με τον Φοντάς στο 30. Στο 71 ο Αίαντας βρέθηκε και πάλι μπροστά στο σκορ με τον Γιουνές, εκ νέου όμως η Θέλτα ισοφάρισε με τον Ορεγιάνα στο 82.

17212517


(Προσπάθεια του Ντόλμπεργκ για τον Άγιαξ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SALVADOR SAS)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

1.Άγιαξ 7
2.Θέλτα 5
3.Σταντάρ Λ. 2
4.Παναθηναϊκός 1

Η επόμενη αγωνιστική (3/11 22.05): Άγιαξ-Θέλτα, Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λ.

Κατώτερος των περιστάσεων ο ΠΑΟΚ μπήκε σε περιπέτειες

Για τον Βλάνταν Ίβιτς η μοναδική σημαντική απουσία ήταν αυτή του Αθανσιάδη, που προφυλάχθηκε ενόψει του ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό, ενώ και η τριάδα του κέντρου είχε το Σάκχοφ και τον Τσίμιροτ, για να είναι πιο συμπαγής αμυντικά.

Όμως ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά με τους γηπεδούχους να αγγίζουν το γκολ με σουτ στο δοκάρι του Ντλόβου στο 18 και πατώντας συχνά στην περιοχή του Δικέφαλου.

2617013


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Οι παίκτες του Ίβιτς έμοιαζαν να συνέρχονται στη συνέχεια (πιέζοντας ψηλά και κλέβοντας μπάλες) και με ψαλιδάκι του Σάκχοφ, που σταμάτησε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, απείλησαν, όπως και με ένα μακρινό σουτ του Κάμπος λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε και πάλι καλά στο β μέρος και στο 56 ο Ντάνι Κιντάνα έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και από τα δεξιά μέσα από την περιοχή νίκησε τον Γλύκο για το 1-0, με τον Ίβιτς να βάζει τον Μπίσεσβαρ αντί του Κάνιας, τον Φακούντο στην θέση του Τιάμ και τον Κουλούρη για να δώσει μια επιθετική ώθηση στην ομάδα του.

2617006


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Μεγάλη φάση δεν έκανε, αλλά έχει παράπονα από κάποια σφυρίγματα του διαιτητή και τα κενά στην άμυνα του εκμεταλλεύτηκε ο Αμιργουλίεφ στο 87 για το 2-0 της Καραμπάγκ, που έχει σημαντικό προβάδισμα και σε περίπτωση πια ισοβαθμίας.

Η 11άδα του ΠΑΟΚ (4-3-3): Γλύκος / Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς / Κάνιας (59 Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Σάκχοφ / Κάμπος (76 Κουλούρης), Τιαμ (65 Φακούντο Περέιρα), Ροντρίγκεζ.

2617110


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Στο άλλο ματς του ομίλου η Φιορεντίνα προηγήθηκε νωρίς της Σλόβαν με δύο γκολ του Κάλινιτς (8, 23), με την Σλόβαν στο 58 να μειώνει με τον Σέβτσικ, αλλά τον Μπαμπακάρ στο 70 να σφραγίζει το τρίποντο για τους βιόλα.

17212442


(Δύο γκολ ο Κάλινιτς - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / FILIP SINGER)

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου

1.Φιορεντίνα 7
2.Καραμπάγκ 4
3.ΠΑΟΚ 4
4.Σλόβαν Λ. 1

Η επόμενη αγωνιστική (3/11 22.05): Φιορεντίνα-Σλόβαν Λ., ΠΑΟΚ-Καραμπάγκ

Οι αγώνες των 20.00

7ος όμιλος
Θέλτα-Άγιαξ 2-2
Σταντάρ Λ.-Παναθηναϊκός 2-2

8ος όμιλος
Σαχτάρ-Γάνδη 5-0
Κόνιασπορ-Μπράγκα 1-1

9ος όμιλος
Κράσνονταρ-Σάλκε 0-1
Σάλτσμπουργκ-Νίς 0-1

10ος όμιλος
Σλόβαν Λ.-Φιορεντίνα 1-3
Καραμπάγκ-ΠΑΟΚ 2-0

11ος όμιλος
Χαποέλ Μπερ Σεβά-Σπάρτα Πρ. 0-1
Ίντερ-Σαουθάμπτον 1-0

12ος όμιλος
Στεάουα Β.-Ζυρίχη 1-1
Οσμανλισπόρ-Βιγιαρεάλ 2-2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ