ΣΠΟΡ

Super League: λευκή ισοπαλία για ΑΕΚ και Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ

Super League: λευκή ισοπαλία για ΑΕΚ και Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ
Απογοητευτική η ΑΕΚ στο 0-0 με τον Πανιώνιο EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Προβληματική η ΑΕΚ παραχώρησε μια ακόμη λευκή ισοπαλία στο γήπεδο της (μετά τον Ηρακλή) στον Πανιώνιο, που στάθηκε εξαιρετικά και θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να διορθώσει την εικόνα της. Μεγάλες νίκες για Κέρκυρα και Ξάνθη νωρίτερα για την 8η αγωνιστικη της Super League.

Με νέο προπονητή, τον Ζοσέ Μοράις αλλά ελάχιστο χρόνο στην διάθεσή του για να αλλάξει κάτι, η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο με ένα αμυντικό χαφ (Γιόχανσον) και δίδυμο στα χαφ Μάνταλου-Μπακασέτα. Μόνο που για μια ακόμη φορά αυτό δεν την βοήθησε να έχει δημιουργικότητα στο παιχνίδι της, απέναντι στον πανιώνιο, που αγωνίστηκε συγκροτημένα για να πάρει το Χ. Σε όλο το πρώτο μέρος υπάρχει ουσιαστικά μια κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ.

2618345


(Ο Ζοσέ Μοράις στον πάγκο της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ούτε στο β μέρος άλλαξε κάτι, παρά την ορμή με την οποία μπήκε στο ματς η ΑΕΚ, αφού η κεφαλιά του Αραβίδη και δύο σουτ του Μάνταλου δεν βρήκαν στόχο. Ο Μοράις μπορεί να έχε το μικρότερο ποσοστο ευθύνης για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, αλλά και η επιλογή του στο 70 να βγάλει τα μοναδικά εξτρέμ (Αραβίδη-Πλατέλλα) για να παίξει με δίδυμους πύργους - Αλμέιδα και Πέκχαρτ- και τους Μάνταλο-Μπακασέτα στις άκρες δεν αποτελεί και ορθολογική σκέψη. Ο κόσμος στο τέλος αποδοκίμασε έντονα τους παίκτες.

2618362


(Προσπάθεια του Μάνταλου - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να περάσει μόνη πρώτη και έμεινε με 11 βαθμούς πίσω από τον πρώτοπόρο Ολυμπιακό (12), ενώ ο Πανιώνιος έπιασε στους 10 τον Παναθηναϊκό.

Νωρίτερα η Κέρκυρα με δύο γκολ του Τουράμ στο πρώτο ημίχρονο πήρε πολύτιμο τρίποντο στην έδρα της από τον Αστέρα Τρίπολης, έφτασε τους 6 βαθμούς και άφησε τους κακούς για ένα ακόμη ματς Αρκάδες, στους 3, προτελευταίους, πάνω μόνο από τον Ηρακλή, που έχει 2.

2618196


(Ο πανηγυρισμός του Τουράμ - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

Σπουδαίο διπλό της Ξάνθης στα Χανιά επί του Πλατανιά με γκολ του Γιουνές στο 19, σε ένα πολύ κακό ματς. Με το 2ο συνεχόμενο τρίποντο η ομάδα του Λουτσέσκου έπιασε τον σύλλογο της Κρήτης στους 8 βαθμούς.

2618318


(Διπλό η Ξάνθη στα Χανιά - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Η 8η αγωνιστική

Κέρκυρα-Αστέρας Τρ. 2-0
Πλατανιάς-Ξάνθη 0-1
ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-0

Κυριακή
Ηρακλής-Ατρόμητος (16.00)
Λεβαδειακός-Παναιτωλικός (18.15)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ (18.15)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (20.30)

Δευτέρα
Βέροια-Παναθηναϊκός (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ