ΣΠΟΡ

Διακοπή στο ντέρμπυ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ για καπνογόνα των οπαδών

Διακοπή στο ντέρμπυ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ για καπνογόνα των οπαδών
EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δύο λεπτά πριν το τέλος του μεγάλου παιχνιδιού Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, διακόπηκε το ματς καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων άναψαν και πάλι καπνογόνα, αμέσως μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ της ομάδας τους και η αναμέτρηση διακόπηκε με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια.

Οι φανατικοί οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν κάνει το ίδιο στην έναρξη του παιχνιδιού καθυστερώντας την σέντρα αφού η ορατότητα ήταν στο μηδέν, όπως και στο ξεκίνημα το β ημιχρόνου με νέα καθυστερηση 9 λεπτών. Ο διαιτητής Αρετόπουλος είχε προειδοποιήσει ζητώντας από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να κάνουν ανακοίνωση από τα μεγάφωνα.

2619156


(Πηγή: EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Και όμως υπήρξαν ανεγκέφαλοι, που παρότι η ομάδα τους ήταν μια ανάσα από τη νίκη με 2-1, σε ένα πολύ καλό ματς, επέλεξαν να γίνουν εκείνοι πρωταγωνιστές ανάβοντας και πάλι καπνογόνα, με τους παίκτες να φεύγουν. Οι διαιτητές του αγώνα βγήκαν και πάλι στο γήπεδο, όμως δεν έκαναν το ίδιο οι παίκτες του ΠΑΟΚ, που έμειναν στα αποδυτήρια.

Σύμφωνα με τη NOVA ο κύριος Αρετόπουλος είπε σε ερώτηση του Καπίνο, ότι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό διακοπή για καπνογόνα και "ομίχλη", εφόσον δεν έχει πέσει κάποιο από αυτά στον αγωνστικό χώρο, αλλά δεν ξεκαθαρισε πόσο θα αναμένει τον ΠΑΟΚ να ξαναβγεί στο γήπεδο.

2619300


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ώρα 10.57 ο ΠΑΟΚ επέστρεψε για να ολοκληρωθεί το ματς.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ίλια Ίβιτς υποστήριξε ότι ο διαιτητής του είχε πει μετά την 3η διακοπή και την ανακοίνωση στα μεγάφωνα, ότι αν ξανασυνέβαινε θα το διέκοπτε οριστικά, για αυτό και είπε στους παίκτες του να φύγουν.

*Στον κανονισμό δεν υπάρχει ρητή αναφορά για καπνογόνα αφήνοντας στην κρίση του διαιτητή αν και πότε θα διακόψει ένα ματς, αντίθετα με τα όσα ρητά προβλέπονται για τις ρίψεις αντικειμένων και τις φωτοβολίδες ευθείας και καμπύλης βολής. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί σε απολογία (σύμφωνα με το φύλλο αγώνα αλλά και το βίντεο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ