ΣΠΟΡ

Συνεργασία με το NBA για Παναθηναϊκό Superfoods και Ολυμπιακό

Συνεργασία με το NBA για Παναθηναϊκό Superfoods και Ολυμπιακό
Twitter / @Jr.NBA

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διοργανωθούν πρωταθλήματα μπάσκετ Junior υπό την αιγίδα του NBA και με την συνεργασία των δύο κορυφαίων ομάδων της χώρας, του Παναθηναϊκού Superfoods και του Ολυμπιακού.

Ουσιαστικά, θα δημιουργηθούν δύο ξεχωριστά πρωταθλήματα με έδρα σχολεία και ακαδημίες, τα οποία και θα ονομαστούν Junior NBA Παναθηναϊκός Basket League και το Junior ΝΒΑ Ολυμπιακός Basket League. Εκεί θα συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών, τα οποία θα αγωνιστούν σε 60 σημεία της Αθήνας και του Πειραιά ξεκινώντας από τον προσεχή Νοέμβριο. Εππιπλέον στο πρωτάθλημα των «πράσινων» θα πάρουν μέρος οι ομάδες της ΕΣΚΑ και σε αυτό των «ερυθρόλευκων» οι ομάδες της ΕΣΚΑΝΑ.

Η κανονική διάρκεια για την λίγκα του Παναθηναϊκού Superfoods θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και για αυτή του Ολυμπιακού από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Κάθε σχολείο και Ακαδημία θα εκπροσωπεί μία από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ και θα λάβει στολή με τα σήματα από τις αντίστοιχες ομάδες για τα παιχνίδια, με τον νικητή των παιδικών πρωταθλημάτων να παίρνει κανονικά το δαχτυλίδι του πρωταθλητή ΝΒΑ και μετάλλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ