Παναθηναϊκός - Ρόμα 1-1: Οι «πράσινοι» πλήρωσαν με ισοπαλία μια στιγμή αδράνειας
Το γκολ του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ρόμα
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSIΙσόπαλος αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ρόμα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ολοκληρώνοντας με θετικό τρόπο την παρουσία τους στη League Phase του Europa League. Οι «πράσινοι» είχαν τεράστια αγωνιστικά προβλήματα, καθώς πέρα από τους παίκτες που αποκτήθηκαν τον Γενάρη, δεν είχαν στη διάθεσή τους: Ντέσερς, Καλάμπρια, Σφιντέρσκι, Πελίστρι, Τσιριβέγια, Τζούριτσιτς.
Τα πράγματα για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήταν εξ αρχής δύσκολα και στόχος ήταν ένα αποτέλεσμα για καλύτερο πλασάρισμα βαθμολογικά. Από την άλλη, οι «τζιαλορόσι» είχαν ακόμη πιο ισχυρό κίνητρο, καθώς κυνηγούσαν τη διατήρηση στην 8άδα.
Μόλις στα 59 δευτερόλεπτα ήρθε η πρώτη φάση του αγώνα, όταν μετά από μία γρήγορη αντεπίθεση της Ρόμα, ο Τσιμίκας βρέθηκε αμαρκάριστος στα όρια της περιοχής και σούταρε δυνατά, με τον Λαφόν να διώχνει σε κόρνερ. Στο 7′, ένα λάθος του Λαφόν έφερε τους φιλοξενούμενους σε θέση βολής με τον Πελεγκρίνι, τον οποίο ο Μπακασέτας σταμάτησε με «ηρωικό» τάκλιν λίγο πριν εκτελέσει από τα όρια της μικρής περιοχής. Στο 11′, το σύνολο του Γκασπερίνι είχε ακόμα μία καλή στιγμή, όταν από φάουλ που κέρδισε από σκληρό μαρκάρισμα του Σιώπη βγήκε μία επικίνδυνη σέντρα, στην πορεία της οποίας πετάχτηκε ο Ζιολκόβσκι, όμως έστειλε την μπάλα οριακά άουτ. Στο 14′ η αριθμητική ισορροπία άλλαξε, όταν μετά από μπαλιά του Λαφόν στην πλάτη της άμυνας, ο Μαντσίνι ανέτρεψε τον Πάντοβιτς που έβγαινε σε προφανή θέση για γκολ. Ο Μουνουέρα αρχικά έδωσε κίτρινη κάρτα, όμως ο VAR διαφώνησε μαζί του και τελικά ο Ιταλός στόπερ αποβλήθηκε, ξεσηκώνοντας του 25+ χιλιάδες φιλάθλους στο γήπεδο.
Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να πάρει τον έλεγχο του ματς, καθώς έως εκείνο τον σημείο οι φιλοξενούμενοι είχαν κατοχή που άγγιζε το 60% και δημιουργούσαν καλές ευκαιρίες. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τους “πράσινους” να ισορροπούν στον τομέα της κατοχής και τις ευκαιρίες να… απουσιάζουν για αμφότερες τις ομάδες, τουλάχιστον έως το 30′. Ο Γκασπερίνι δεν έκανε αλλαγή παρά την αποβολή, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-1, με κλασική τετράδα στην άμυνα και τον Πελεγκρίνι να γυρίζει αρκετά μέτρα πιο πίσω. Στο 32′ έβγαλε μία εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Πάντοβιτς που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Κριστάντε τον πρόλαβε όταν πάτησε περιοχή, πριν εκτελέσει. Στο 37′, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, όταν ο Κάτρης έπιασε ένα τρομερό σουτ από τα 20 μέτρα, όμως είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν η δεύτερη τελική του 20χρονου αμυντικού στο ντεμπούτο του, γεγονός που δεν φαινόταν χάρη στην στιβαρή του αγωνιστική παρουσία. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, αλλά με την ελληνική ομάδα να έχει μπροστά της μία πολύ σημαντική ευκαιρία για νίκη.
Στο δεύτερο μέρος, οι Ρωμαίοι επέστρεψαν με αλλαγή, καθώς ο Εντικά αντικατέστησε τον Σουλέ, με τον Γκασπερίνι να επαναφέρει την τριάδα των στόπερ, αποδυναμώνοντας τις γραμμές του μεσοεπιθετικά. Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Ρόμα να έχει παθητικό ρόλο, επιχειρώντας κυρίως να “χτυπήσει” με αντεπιθέσεις. Στο 56′, μετά από μία τέτοια, ο Τσελίκ έλαβε τη σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά κι εκτέλεσε από τα όρια της περιοχής εν κινήσει, με την μπάλα να φεύγει οριακά πάνω από την εστία του Λαφόν. Ένα λεπτό αργότερα, ο Παναθηναϊκός βρήκε την κόντρα, ο Ταμπόρδα βγήκε στο ένας με έναν σε πλάγια θέση, πάτησε περιοχή, “άδειασε” τον Γκιλάρντι και πλάσαρε τον Γκολίνι κάνοντας το 1-0 και βάζοντας… φωτιά στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Ο Μπενίτεθ έκανε τη μοναδική αλλαγή ενεργού μέλους του ρόστερ που είχε στον πάγκο, με τον Σάντσες να περνά στη θέση του “κιτρινισμένου” Σιώπη. Λίγα λεπτά αργότερα, για τους “τζαλορόσι” μπήκαν στο χορτάρι οι – συνήθως βασικοί – Ρεντς και Γουέσλι. Η ιταλική ομάδα άρχισε να παίρνει κάποια ρίσκα, επιχειρώντας να βγει μπροστά, καθώς μία πιθανή ήττα θα την έφερνε λογικά εκτός 8άδας. Στο 72′ ο 19χρονος Ιάσωνας Σκαρλατίδης αντικατέστησε τον Τουμπά, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο προπονητής των “πρασίνων” έφερε τον Κάτρη στην τριάδα τον στόπερ, με τον “βενιαμίν” της ομάδας να αναλαμβάνει την δεξιά πλευρά. Στο 80′ οι δέκα παίκτες της Ρόμα βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν μετά από μία σέντρα από τα δεξιά που δεν κατάφερε να διώξει ο Κάτρης, η μπάλα έπεσε στο κεφάλι του Ζιολκόφσκι κι εκείνος νίκησε τον Λαφόν για το 1-1. Με τη δεύτερη τελική τους στο στόχο – πρώτη μετά από 79 λεπτά – οι “τζαλορόσι” έφεραν το ματς στα ίσα.
Η Ρόμα επιχείρησε να “σβήσει” το ματς, ο ρυθμός έπεσε σημαντικά για ακόμα μία φορά, καθώς είχε πλέον στα χέρια της ένα αποτέλεσμα που την έβαζε στην 8άδα. Ο Ζαρουρί απείλησε από μακριά με ατομική προσπάθεια στο 89′, όμως η μπάλα πέρασε περίπου ένα μέτρο πάνω από την εστία.
Παναθηναϊκός (Ράφα Μπενίτεθ): Λαφόν, Τουμπά (72′ Σκαρλατίδης), Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Κυριακόπουλος, Κάτρης, Σιώπης (59′ Σάντσες), Μπακασέτας, Ταμπόρδα (90’+2′ Τερζής), Ζαρουρί, Πάντοβιτς.
Ρόμα (Τζαν Πέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Γκιλάρντι, Ζιολκόφσκι, Μαντσίνι, Τσιμίκας (88′ Ανχελίνο), Τσελίκ (64′ Ρεντς), Ελ Αϊνάουι, Κριστάντε (64′ Γουέσλι), Πισίλι, Πελεγκρίνι (67′ Ντέλα Ρόκα), Σουλέ (46′ Εντικά).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λιόν - ΠΑΟΚ 4-2: Οι αποβολές Κωνσταντέλια - Λουτσέσκου λύγισαν τον «Δικέφαλο»
Πότε ολοκληρώνεται η προθεσμία για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων
01:00
Ποιες θα είναι οι χρεώσεις ρεύματος στα τιμολόγια από 1η Φεβρουαρίου
00:30
Παναθηναϊκός - Ρόμα 1-1: Οι «πράσινοι» πλήρωσαν με ισοπαλία μια στιγμή αδράνειας
00:05
Λιόν - ΠΑΟΚ 4-2: Οι αποβολές Κωνσταντέλια - Λουτσέσκου λύγισαν τον «Δικέφαλο»
23:55