Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1: Προβάδισμα πρόκρισης για τον «Δικέφαλο» στον τελικό του Κυπέλλου
Ο Γιακουμάκης με πέναλτι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSIΟ ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» χάρις σε πέναλτι του Γιακουμάκη και πήρε έτσι προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τη ρεβάνς της Τούμπας να είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.
Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 10′ όταν ο Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα από τα δεξιά και έκανε την σέντρα, ο Τάισον κατέβασε και με πλασέ επιχείρησε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του αλλά ο Γεντβάι σταμάτησε την πορεία της μπάλας πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.
Στο 16′ ο “Δικέφαλος του Βορρά” έχασε νέα ευκαιρία όταν ο Γεντβάι άνοιξε την μπάλα απρόσεκτα, ο Ζίβκοβιτς την έκλεψε και πάσαρε στον Τάισον αλλά ο Βραζιλιάνος ενώ είχε την δυνατότητα να στρώσει στον Πέλκα, δοκίμασε το σουτ με τον Ίνγκασον να βάζει την κόντρα και να παραχωρεί κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκουν χώρους στην άμυνα του Παναθηναϊκού και στο 26′ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Πέλκα να κουβαλάει την μπάλα και να δίνει στον Μύθου, με τον νεαρό να προσπαθεί να κρεμάσει τον Λαφόν, χωρίς αποτέλεσμα. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες με τον Τεττέη να παίρνει την μπάλα έξω από την περιοχή και να δοκιμάζει με ένα δεξί σουτ να νικήσει τον Τσιφτσή αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε την προσπάθεια του.
Οι φιλοξενούμενοι βρίσκαν μονίμως διαδρόμους προς την εστία του Λαφόν στην αντεπίθεση και στο 36′ έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα όταν ο Ζίβκοβιτς με το εξωτερικό άνοιξε υπέροχα στον Οζντόεφ αλλά ο Ρώσος δεν έκανε καλά το κοντρόλ και ο Γάλλος κίπερ μπλόκαρε την μπάλα.
Το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε για τους “ασπρόμαυρους”, που στο 43′ έφτασαν για ακόμα μια φορά μια ανάσα από το γκολ όταν ο Πέλκας βγήκε αντιμέτωπος με τον Λαφόν με τον πορτιέρε του Παναθηναϊκού να βγαίνει νικητής στη μονομαχία.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να χάνει τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Λαφόν με μακρινή μεταβίβαση βρήκε τον Τεττέη που μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε υπό και την πίεση του Μιχαηλίδη πέρασε άουτ.
Ο Λουτσέσκου με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού προχώρησε σε δύο αλλαγές με τον Γιακουμάκη να παίρνει την θέση του Πέλκα και τον Χατσίδη του Μύθου, με τον διεθνή επιθετικό να τον δικαιώνει σχεδόν αμέσως. Πιο συγκεκριμένα στο 64′ ο Γιακουμάκης κέρδισε πέναλτι σε απρόσεκτο μαρκάρισμα του Καλάμπρια, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας και έδωσε έτσι το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.
Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο να απαντήσει άμεσα στους φιλοξενούμενους με τον πιο επικίνδυνο παίκτη, τον Τεττέη που έκανε την γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Αντίνο αλλά ο Τσιφτσής με εντυπωσιακή επέμβαση αρνήθηκε το τέρμα στον διεθνή Έλληνα επιθετικό στο 72ο λεπτό.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με βαθιές μπαλιές προς στον Τεττέη να βρει ανοργάνωτη την άμυνα του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως αποτέλεσμα με τον “Δικέφαλο του Βορρά” να παίρνει τη νίκη με 1-0 και μαζί και ένα προβάδισμα για την πρόκριση στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Παναθηναϊκός (Ράφα Μπενίτεθ): Λαφόν, Καλάμπρια, Ίνγκασον, Γέντβαϊ, Κυριακόπουλος, Κοντούρης (71′ Κάτρης), Τσέριν (45′ Σβιντέρσκι), Μπακασέτας, Αντίνο, Ζαρουρί (71′ Παντελίδης), Τεττέη.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Κένι, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεβ, Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Πέλκας (60′ Γιακουμάκης), Τάισον, Μύθου (60 Χατσίδης).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας:
ΟΦΗ – Λεβαδειακός 1-1
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1
Ισπανία: Κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών και ταμιευτήρων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας
23:57
Κολομβία: Το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών σταματά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας λόγω Τραμπ
23:47
ΑΑΔΕ: Ψηφιακή εφαρμογή για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για Άτομα με Αναπηρία
23:37
Σαουδική Αραβία: Έρχονται διαβατήρια... για καμήλες - Στόχος η «οργάνωση των πωλήσεων»
23:25