ΣΠΟΡ

Άνετες νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας

Άνετες νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ

Η δεύτερη ημέρα της 1ης αγωνιστρικής στην φάση των ομίλων ξεκίνησε με ισοπαλία του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, ενώ ο ΠΑΣ κέρδισε στα Γιάννινα και την Ξάνθη. Ακολούθησαν οι νίκες για ΠΑΟΚ και Ατρόμητο με αντιπάλους την ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την άνετη νίκη 3-0 του Ολυμπιακού επί του Πλατανιά με δύο γκολ του Πάρντο.

Παρότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό στο ματς με τον Πλατανιά με ένα εξαιρετικό γκολ του Πάρντο με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την ίδια συγκομιδή στην συνέχεια.

2621716


(Ο Πάρντο ανοίγει το σκορ - Πηγή: EUROKINISSI)

Μέχρι το 25 οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, κυρίως με τον Καρντόζο, που το επιδίωξε με κάθε τρόπο, αλλά στη συνέχεια οι Χανιώτες ισορρόπησαν κάπως την εικόνα του αγώνα και το ημίχρονο έκλεισε με τελικές 5 έναντι 2.

2621757


(Πηγή: EUROKINISSI)

Στο ίδιο τέμπο και στο β μέρος με τον Πλατανιά να πατά και την αντίπαλη περιοχή δίχως πάντως την κλασσική ευκαιρία και τον Ολυμπιακό να «καθαρίζει» το ματς στο 67 με το 2ο γκολ του Πάρντο, με κεφαλιά αυτή την φορά από σέντρα του Σιόβα.

2621730


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ελ Αμπντελαουί έκανε κατά μέτωπον επίθεση και μπήκε στην περιοχή και επέλεξε να μην γυρίσει στον αμαρκάριστο Καρντόζο για ένα εύκολο τρίτο γκολ, που ήρθε πάντως από το διαγώνιο σουτ του Νορβηγού, που διαμόρφωσε και το τελικό 3-0, καθώς Καρντόζο και Τσόρι δεν σκόραραν μέχρι το τέλος.

2621787


(Πηγή: EUROKINISSI)

Παρά τις αλλαγές στην 11άδα ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι καλή κυκλοφορία και παραγωγή φάσεων στο πρώτο 45λεπτο (15 τελικές!) αλλά οι αποκρούσεις του Καβουσάκη ή η αστοχία στην τελική προσπάθεια κράτησαν τον Δικέφαλο στο μηδέν απέναντι στην ΑΕΛ για 28 λεπτά.

2621503


(Δοκάρι ο Φακούντο Περέιρα στο 11 πριν σκοράρει για τον ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Σε εκείνο το σημείο ο Μυστακίδης με μυτάκι μέσα από την περιοχή βρήκε την λύση και άνοιξε το σκορ με τον ΠΑΟΚ να κλείνει το ημίχρονο με δεύτερο τέρμα από τον Φακούντο Περέιρα και ωραίο τελείωμα προλαβάινοντας την έξοδο του τερματοφύλακα της ΑΕΛ (σε αντίστοιχη φάση από τα αριστερά στο 11 έστειλε την μπάλα στο δοκάρι).

2621483


(Ο Μυστακίδης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Αν δεν υπήρχε η κεφαλιά του Μαρουκάκη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, οι παίκτες του Αναστασιάδη θα περνούσαν απαρατήρητοι επιθετικά. Με το σκορ στο 2-0 ο ρυθμός έπεσε στο β μέρος, με τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν κάποιες προϋποθέσεις για να σκοράρουν, δίχως πάντως την μεγάλη ευκαιρία, ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να χάνει κάποιες ακόμη φάσεις που δημιούργησε.

2621538


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα, που έχασε την ζωή από φωτοβολίδα ακριβώς πριν 30 χρόνια στο Αλκαζάρ, ενώ οι πάικτες της ΑΕΛ αγωνίστηκαν με μαύρο περιβραχιόνιο.

2621648


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι ήταν πολύ κακό με μια καλή στιγμή του Λημνιού για τον Ατρόμητο στο 7, όμως στο ξεκίνημα της β ημιχρόνου οι Περιστεριώτες είχαν καλή παραγωγή φάσεων και σκόραραν στο 65 σε σέντρα του Λε ταλέκ και κεφαλιά του Μπάχα, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό με πολλά προβλήματα στην δημιουργία.

2621532


(Ο Μπάχα δείχνει προς τον δημιουργό του γκολ Λε Ταλέκ - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από τον Λεβαδειακό αγγίζοντας τις 20 τελικές προσπάθειες (19 και οι 8 εντός εστίας), αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει με τον διαιτητή Πουλημά να έχει παίξει ρόλο καθώς δεν είδε πέναλτυ στο 42 σε πεντακάθαρο σπρώξιμο με τα δύο χέρια του Μεντί στον Ενγκόγκ, ενώ ακύρωσε σωστά γκολ του Οικονόμου στο 59 καθώς ήταν οφσάιντ.

2621369


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS)

Μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Γιαννιώτης έσωσε σε τετ α τετ με τον Τόνι Σίλβα τους κυανέρυθρους, που θα πρέπει τώρα να κυνηγήσουν την πρόκρισή τους (περνούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου) στα εκτός έδρας ματς με Πανσερραϊκό και Κισσαμικό.

Στους Ζωσιμάδες ο ΠΑΣ έβαλε ένα εξαιρετικό γκολ με τον Μαμπουλού (με μυτάκι κάτω από τα πόδια) στο 15 και στην συνέχεια άφησε την μπάλα στην Ξάνθη, που είχε την κατοχή αλλά απείλησε ελάχιστα τον Πασχαλάκη.

17231728


(Σκόρερ για τα Γιάννινα ο Μαμπουλού - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ)

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Κόντε κέρδισε πέναλτυ για τον ΠΑΣ, αλλά ο Μαμπουλού το εκτέλεσε πολύ άστοχα (άουτ) και έχασε την ευκαιρία να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Κύπελλο Ελλάδας - 1η αγωνιστική

1ος όμιλος
ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 2-0 (28 Μυστακίδης, 41 Περέιρα)
Πανελευσινιακός-Τρίκαλα (27/10 15.00)

2ος όμιλος
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 3-0 (5, 67 Πάρντο, 68 Ελ Αμπντελαουί)
Σπάρτη-Χανιά (27/10 15.00)

3ος όμιλος
Απόλλων-ΟΦΗ 1-0
Παναθηναϊκός-Ηρακλής (27/10 19.30)

4ος όμιλος
Καλλονή-Αγροτικός Αστ. 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-0 (15 Μαμπουλού)

5ος όμιλος
Αιγινιακός-Άρης 0-3
Αστέρας Τρ.-Βέροια (27/10 17.15)

6ος όμιλος
ΑΕΚ-Κέρκυρα 4-0
Λαμία-Αναγέννηση Καρδ. (27/10 17.15)

7ος όμιλος
Πανθρακικός-Καλλιθέα 3-0
Ατρόμητος-Παναιτωλικός 1-0 (65 Μπάχα)

8ος όμιλος
Πανιώνιος-Λεβαδειακός 0-0
Πανσερραϊκός-Κισσαμικός (27/10 15.00)

Διαβάστε σχετικά

Πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας με νίκες της ΑΕΚ και του Άρη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ