ΣΠΟΡ

Super League: δύσκολο τρίποντο του Ολυμπιακού επί του Ατρόμητου

Super League: δύσκολο τρίποντο του Ολυμπιακού επί του Ατρόμητου
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Ατρόμητος δεν σκόραρε στις τρεις κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε και με το γκολ του Ιντέγιε Μπράουν στο ξεκίνημα του β μέρους (που προφύλαξε μάλλον εύκολα στη συνέχεια) έφυγε με τη νίκη από το Περιστέρι και αποσπάστηκε 7 βαθμούς από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και 10 από τον ΠΑΟΚ (με τους "πράσινους" να υποδέχονται τον Ηρακλή πριν το "ντέρμπυ αιωνίων" της επόμενης Κυριακής και τους δύο Δικέφαλους να παίζουν αύριο στην Τούμπα).

Τα πρώτα 45 λεπτά ανήκουν στον Ατρόμητο που κατάφερε να αποδιοργανλωσει τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού με την τριάδα Μπάγκα, Κεϊτά και Ούμπιντες να πιέζουν ακόμη και έξω από την περιοχή των ερυθρόλευκων τους χαφ και έτσι ο Φορτούνης πήρε ελάχιστες φορές την μπάλα, ενώ μόνο κάποια μακρινά σουτ ήταν ο επιθετικός απολογισμός των φιλοξενούμενων.

2623950


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Αντίθετα ο Ατρόμητος άγγιξε το γκολ σε τρεις περιπτώσεις, τις δύο με τον Μίλος Στόιτσεφ σε τετ α τετ με τον Καπίνο από θέση μέσα αριστερά στην μεγάλη περιοχή να σουτάρει άουτ (19 και 25) αλλά και κεφαλιά του Βασιλείου στο 41 από την γωνία της μικρής περιοχής να μην την βρίσκει καλά και να περνά παράλληλα από την εστία.

2623949


(Ο Στόιτσεφ χάνει την πρώτη του ευκαιρία - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Επίσης ήταν το ημίχρονο με πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους για τις υποδείξεις του βοηθού Κουρέντα (στο ριπλέι φαίνεται ότι ανακόπτει λανθασμένα στο 27 τον Λε Ταλέκ που σκόραρε) καθώς και τον Βασιλείου σε μια ακόμη φάση, ενώ μόλις στο 7ο λεπτό και σε προσπάθεια του Στόιτσεφ να μπει στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντα Κόστα, με τον κύριο Δελφάκη να δείχνει παίζεται, αλλά και πάλι η κάμερα να δείχνει ότι ο παίκτης του Ατρόμητου στο ξεκίνημα ίσως (δεν χρησιμοποιήθηκε η γραμμή από το συνδρομητικό κανάλι) ήταν οφσάιντ, που έχασε ο ίδιος βοηθός.

2623977


(Ο διαιτητής της αναμέτρησης κύριος Δελφάκης - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Και αφού ο Ατρόμητος δεν έβαλε γκολ στο καλό του ημίχρονο, ήρθε ένα λάθος του Κιβρακίδη στο 54, που κάλυψε τον Ιντέγιε (ενώ Φυτανίδης και Λαζαρίδης τραβήχτηκαν για να τον βγάλουν οφσάιντ) και ο Νιγηριανός με κεφαλιά σε σέντρα του Φορτούνη έκανε το 0-1 με το 6ο του γκολ στο πρωτάθλημα (είχε 5 μαζί με τον Κόντε του ΠΑΣ).

2623992


(Το γκολ του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Μάλιστα στο 70 θα μπορούσε να κλειδώσει το τρίποντο για τον Ολυμπιακό, αλλά στο γύρισμα του Ρέτσου (έπαιξε πάλι αριστερό μπακ) πλάσαρε βιαστικά δίνοντας την δυνατότητα στον Γκορμπούνοφ να αποκρούσει.

2623994


(Το κακό πλασέ του Ιντέγιε - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο 81 ήταν η τρίτη ευκαιρία που δόθηκε στον Στόιτσεφ να σκοράρει, αλλά του σουτ, που επιχείρησε μέσα από την περιοχή (και στην ίδια περίπου θέση με τις προηγούμενες) ήταν αδύναμο και έδιωξε ο Καπίνο (αυτή ήταν η πρώτη τελική στο β μέρος για τον Ατρόμητο). Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Δελφάκη να μην τιμωρεί με κίτρινη ένα μαρκάρισμα του Μιλιβόγιεβιτς στον Κεϊτά και το χτύπημα του Φυτανίδη σε διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα με τον Σεμπά, αλλά και μια αψιμαχία Φιγκέιρας-Λε Ταλέκ, που είδαν από μία κίτρινη (γενικώς υπάρχουν και άλλες φάσεις για τον πειθαρχικό έλεγχο, που μοιάζει να μην έχει σωστές αποφάσεις ο ρέφερι).

Ο Ολυμπιακός (σε 7 ματς) έφτασε τους 18 βαθμούς, στους 11 είναι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ (με αγώνα λιγότερο) και στους 10 ο ΠΑΣ Γιάννινα (με 2 ματς λιγότερα), ο Πανιώνιος και ο Ατρόμητος, στους 9 η Ξάνθη και στους 8 ο ΠΑΟΚ (επίσης με ματς λιγότερο).

*Στο 46 οπαδός του Ατρόμητου πέταξε μπουκάλι (πιθανότατα προς παίκτη του Ολυμπιακού) και ο διαιτητής διέκοψε για λίγο το ματς ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις.

Η 9η αγωνιστική

ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0 (10 Βαρέλα πεν., 82 Ναζλίδης)
Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 (54 Ιντέγιε)

Κυριακή 30/10
Παναθηναϊκός-Ηρακλής (15.00)
Αστέρας Τρ.-Λεβαδειακός (17.15)
Βέροια-Πλατανιάς (17.15)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (19.30)

Δευτέρα 31/10
Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ