ΣΠΟΡ

Super League: ο Λέτο έλυσε το γρίφο για τον ΠΑΟ απέναντι στον Ηρακλή

Super League: ο Λέτο έλυσε το γρίφο για τον ΠΑΟ απέναντι στον Ηρακλή
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Σε ένα ακόμη ματς ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να μην μπορεί να μετουσιώσει σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που έφτιαξε απέναντι στον Ηρακλή, αλλά αυτή την φορά ο Σεμπάστιαν Λέτο με το πείσμα και την προσωπικότητα του έσπασε την "κατάρα" ανοίγοντας το δρόμο για την τελική επικράτηση με 2-0. Στις 19.30 το μεγάλο ντέρμπυ της αγωνιστικής ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, με την Ένωση να έχει απώλεια της τελευταίας στογμής τον Τσιγκρίνσκι, που δεν θα αγωνιστεί λόγω γαστρεντερίτιδας.

Στο πρώτο 45λεπτο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός έπιασε τα γνωστά στάνταρ απόδοσής του δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες απέναντι σε ένα Ηρακλή που αμυνόταν μόνο. Από τις 9 τελικές (4 εντός εστίας) οι "πράσινοι" θα μπορούσαν να έχουν πετύχεο τουλάχιστον 3 γκολ και να τελειώσουν νωρίς το ματς, όμως Μπεργκ, Λέτο, Βιγιαφάνιες, Γουακάσο και Ιβανόφ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

2624218


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Επιπλέον υπήρξε και έντονη δυσφορία για τον διαιτητή Ευαγγέλου και τον βοηθό Δόση, που ανέκοψαν τον Μπεργκ στο 15 με οφσάιντ ενώ ο Σουηδός καλυπτόταν ένα μέτρο τουλάχιστον και έβγαινε μόνος με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή, αλλά και για τον πειθαρχικό έλεγχο.

2624221


(Ο διαιτητής Ευαγγέλου - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Όλα αυτά όμως τα "έσβησε" με το πάθος και την ενεργητικότητα του ο Σεμπάστιαν Λέτο, στο 58: κυνήγησε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και από το μπέρδεμα Μπαρτολίνι-Περνίς βρήκε την λύση για το 1-0.

2624294


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Με άλλη ψυχολογία πλέον οι γηπεδούχοι έβαλαν και δεύτερο γκολ στο 62 με υπέροχη ενέργεια από τα αριστερά του Εμποκού (μόλις είχε μπει αλλαγή) και τελειώμα με δεξί σουτ εκτός περιοχής για το 2-0 που έμεινε μέχρι το τέλος. Το σκορ θα μπορούσε να αλλάξει αν ο κύριος Ευαγγέλου καταλόγιζε πέναλτυ σε καθαρό χέρι του Ρούσου στο 76, ή ο νεαρός Κυνηγόπουλος τελείωνε σωστά από την μικρή περιοχή την μεταβίβαση του Πασά (πέρασε ξυστά από το δοκάρι) στην μοναδική ουσιαστική επιθετική προσπάθεια του "γηραιού".

2624312


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Παναθηναϊκός πλέον πάει στο Καραϊσκάκης την ερχόμενη Κυριακή για το "ντέρμπυ αιωνίων" στο -4 από τον Ολυμπιακό. Στον Ηρακλή υπήρξε ένταση στα αποδυτήρια ανάμεσα στο Γιάννη Αμανατίδη και κάποιους παίκτες (για τον τρόπο που ο "Γερμανός" κοουτσάρει και αντιδρά με φωνές στις ήττες), με τον Έλληνα τεχνικό να τους δηλώνει ότι παραιτείται.

Νίκη του Αστέρα, όλα "μηδέν" στη Βέροια

Στην Τρίπολη ο Αστέρας με πολλά προβλήματα απουσιών κατάφερε να βάλει γρήγορα ένα γκολ στο 9 με το Νίκο Φερνάντες, που έπαιξε επιθετικός και στη συνέχεια ο Λεβαδειακός και ο Μάντζιος είδαν τον Ιταλό τερματοφύλακα Ντοναρούμα (ντεμπούτο στο πρωτάθλημα) να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις για να κρατήσει το τρίποντο για τους γηπεδούχους.

2624418


(Οι παίκτες του Αστέρα πανηγυρίζουν - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Στην Βέροια το ματς ήταν μια κακοποίηση του ποδοσφαίρου και η τοπική ομάδα με τον Πλατανιά έμειναν σε ένα 0-0 που θα ξεχαστεί γρήγορα από όλους.

Η 9η αγωνιστική

ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0 (10 Βαρέλα πεν., 82 Ναζλίδης)
Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 (54 Ιντέγιε)
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0 (58 Λέτο, 62 Εμποκού)
Αστέρας Τρ.-Λεβαδειακός 1-0 (9 Ν.Φερνάντες)
Βέροια-Πλατανιάς 0-0
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (19.30)

Δευτέρα 31/10
Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ