ΣΠΟΡ

F1: ο Χάμιλτον κέρδισε στο Μεξικό, ο Ρόσμπεργκ αγκάλιασε τον τίτλο

F1: ο Χάμιλτον κέρδισε στο Μεξικό, ο Ρόσμπεργκ αγκάλιασε τον τίτλο
Ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο ο Ρόσμπεργκ (αρ.) παρά τη νίκη του Χάμιλτον (δ) Reuters / ULISES RUIZ BASURTO / Pool

Μια ακόμη νίκη στην σεζόν για τον Λιούις Χάμιλτον (8η) επικρατώντας στην πίστα στο Μεξικό, αλλά ο δεύτερος Νίκο Ρόσμπεργκ είναι πλέον αγκαλιά με τον παγκόσμιο τίτλο, δύο αγώνες πριν το φινάλε, όπου του αρκεί μια 2η και μια 3η θέση για να πανηγυρίσει.

Ο Χάμιλτον εκκίνησε πρώτος και ολοκλήρωσε πρώτος στο γκραν πρι του Μεξικού, με σημαντική στιγμή το ατύχημα του Πασκάλ Βερλάιν μετά τις πρώτες στροφές, που δημιούργησε μια αναστάτωση στην κούρσα. Ο Βρεττανός έκανε το καθήκον του, το ίδιο όμως έκανε και ο ομόσταυλος του στην Mercedes Νίκο Ρόσμπεργκ, ξεπερνώντας κάποια στιγμή και τον Φερστάπεν, που βρέθηκε μπροστά του, για να τερματίσει 2ος.

2016 10 30T193909Z 1576720156 HT1ECAU1IKW3T RTRMADP 3 MOTOR F1 MEXICO


(Πηγή: Reuters / HENRY ROMERO)

(Δείτε εδώ την επεισοδιακή εκκίνηση)

Έτσι η μεταξύ του διαφορά έπεσε μεν στους 19 βαθμούς (Ρόσμπεργκ 349, Χάμιλτον 330), όμως πλέον ο Γερμανός μπορεί είτε νικώντας στον αγώνα στην Βραζιλία σε 15 ημέρες, είτε απλά τερματίζοντας 2ος και 3ος σε Βραζιλία και Αμπου Ντάμπι να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο.

2016 10 30T194500Z 879279033 HT1ECAU1IUI47 RTRMADP 3 MOTOR F1 MEXICO


(Ο Χάμιλτον μπροστά από τον Ρόσμπεργκ - Πηγή: HENRY ROMERO)

Η αναμέτρηση του Φερστάπεν, του Φέτελ και του Ρικιάρντο στους τελευταίους γύρους για το ποιος θα ανεβεί στο βάθρο, έδωσε χρώμα στον αγώνα., καθώς ο Ολλανδός βγήκε εκτός πίστας και "έκοψε δρόμο", όντας 3ος και η Red Bull του έδωσε εντολή να αφήσει την Ferrari να περάσει. Ο Φερστάπεν δεν το έκανε, στο μεταξύ ο Ρικιάρντο με την άλλη Red Bull είχε επαφή με τον Φέτελ προσπαθώντας να τον περάσει και τον λόγο πήραν οι αγωνοδίκες.

Ο Φερστάπεν πήγε στο δωμάτιο των νικητών, όμως έμαθε τελικά ότι τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων, και αποχώρησε 5ος πια, για να βρεθεί στο πόντιουμ τελικά η Ιταλική ομάδα και ο Φέτελ (που κέρδισε και το βραβείο κοινού για τον καλύτερο οδηγό του αγώνα) αφού πρόλαβε να τον στολίσει στην ενδοεπικοινωνία με αρκετά "γαλλικά".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ