ΣΠΟΡ

Μπίκας, Καλύβας και Τσαχειλίδης παραιτήθηκαν από την ΚΕΔ μετά από απειλές

Μπίκας, Καλύβας και Τσαχειλίδης παραιτήθηκαν από την ΚΕΔ μετά από απειλές

Λίγες μόνον ώρες μετά τον πρώτο ορισμό διαιτητών και τα τρία νέα μέλη της ΚΕΔ (Μπίκας, Καλύβας και Τσαχειλίδης) ενημέρωσαν την Επιτροπή Εξομάλυνσης ότι παραιτούνται από το πόστο τους καταγγέλοντας απειλές και επιθέσεις εναντίον τους. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι την επόμενη φορά θα διακοπεί το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εχθές βράδυ άγνωστοι έφτασαν μέχρι το σπίτι του κυρίου Τσαχειλίδη και τον απείλησαν φραστικά παρουσία μελών της οικογένειας του. Μάλιστα ο κύριος Τσαχειλίδης κατέθεσε μήνυση στο τμήμα Παλαιού Φαλήρου, ενώ ενημερώθηκε και η διεύθυνση αντιμετώπισης αθλητικής βίας της ΕΛΑΣ προκειμένου να προστατεύσει τον ίδιο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της νέας ΚΕΔ από νέες πιθανές επιθέσεις.

Σήμερα η "τριάδα" ενημέρωσε τον κύριο Κουτσοκούμνη τηλεφωνικώς ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στην θέση της (μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και πιέσεις που φέρονται να έχουν δεχθεί από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνουν το δύσκολο πόστο της διαιτησίας) και αργότερα έστειλαν και γραπτώς τις παραιτήσεις τους (τους ζητήθηκε πάντως να ορίσουν τους διαιτητές των αγώνων της Football League 1 και 2 της επόμενης εβδομάδας, αφού υπάρχει διακοπή στην Super League λόγω της εθνικής ομάδας, ώστε να μην τιναχτεί το πρόγραμμα στον αέρα). Εμμένουν μάλιστα στην θέση τους δηλώνοντας τρομοκρατημένοι από την στοχοποίησή τους, όπως καταγγέλουν.

Υπάρχουν συνεχείς επαφές ανάμεσα στα μέλη της Επτροπής Εξομάλυνσης και παράγοντες της FIFA, η οποία δεν αποκλείεται να πάρει και επίσημη θέση εντός των επομένων ωρών, ώστε να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο. Το σενάριο πλέον του ορισμού ξένου αρχιδιαιτητή φαίνεται να επικρατεί, αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν αποκλείεται να υπάρξει θέση και από ομάδες για το πρόβλημα που ανέκυψε.

ΕΠΟ: θα διακοπεί το πρωτάθλημα

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΠΟ (επιτροπή εξομάλυνσης) που απειλεί με διακοπή των πρωταθλημάτων σε περίπτωση, που επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

«Η χθεσινοβραδινή καταγγελία από το μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Γιώργο Μπίκα για αήθη προσπάθεια εκφοβισμού μέλους της ΚΕΔ, πράξη για την οποία έχει ήδη επιληφθεί η Ελληνική Αστυνομία, είναι αποκρουστική και η ΠΔΕ την καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Η στοχευμένη αυτή επίθεση είχε τελικά ως αποτέλεσμα την υποβολή παραίτησης όλων των μελών της ΚΕΔ, καθώς και του κ. Γεωργίου Μπίκα από την ΠΔΕ. Για το θέμα αυτό έχουν ήδη ενημερωθεί η UEFA, η FIFA και ο εκπρόσωπός της για την Ελλάδα κ. Κωστάκης Κουτσοσκούμνης.

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΠΔΕ έχει διορισθεί από την FIFA με σκοπό την εξομάλυνση της λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και την παράδοση της διοίκησής του, μετά την πλήρη εναρμόνισή του με τα διεθνώς κρατούντα και εφαρμοζόμενα, το ταχύτερο δυνατό στην εκλεγμένη φυσική του ηγεσία.

Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που από οποιαδήποτε πλευρά επιχειρηθούν στο μέλλον ανάλογες απόπειρες εκτροπής της ΠΔΕ από την εντολή και το έργο της, θα ανασταλεί η διεξαγωγή του συνόλου των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου για όσο χρόνο κριθεί αναγκαίο, έστω και αν αυτό συνεπάγεται μελλοντικό αποκλεισμό των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η εντολή της FIFA προς την ΠΔΕ είναι σαφής και διαρκής και η ΠΔΕ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον δρόμο της εντολής αυτής μέχρι την ολοκλήρωση της αποστολής της».

Η δήλωση του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού

Θέση για το θέμα πήρε με δήλωσή του και ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. «Η άνανδρη προσπάθεια εκφοβισμού μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., η οποία συστήθηκε αμέσως μετά από τον διορισμό της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της FIFA, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προσπάθεια της «παράγκας» να επιβιώσει με κάθε μέσο. Η προσωρινή Διοικούσα επιτροπή τελεί υπό την απόλυτη προστασία του κράτους, δεδομένου ότι διορίστηκε από την ανώτατη διεθνή ποδοσφαιρική αρχή κατόπιν πρόσκλησης από την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να οδηγήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό. Η Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί ανάλογο φαινόμενο στο μέλλον και είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις διατάξεις του Ν.4326/2015 όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου το ποδόσφαιρο να εξυγιανθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ